Sedam trikova kojima ćete očuvati bjelinu patika

17.08.2019. 14:20
0
IZVOR: nezavisne.com

Patike već dugo nisu samo sportska obuća, a mnogima su najdraži bijeli modeli. Međutim, ponekad nam se čini da održavanje bijelih patika bijelima spada u kategoriju "nemoguća misija".

Ipak, postoje načini kako sačuvati bjelinu ovog komada koji se idealno slaže s većinom komada iz naših ormara. Bijelih patika mnoge se žene ne odriču ni ljeti, a u nastavku pročitajte trikove pomoću kojih će uvijek izgledati (skoro) kao nove.

1. Ako na svojim bijelim patikama uočite ogrebotinu ili mrlju koja ne želi otići, prekrijte je bijelim lakom za nokte.

2. Neke mrlje otići će i ako ručnik umočite u sirće i njime lagano trljate mrlju.

3. Ako imate mrlje na mjestima koja su teže dostupna, poslužite se starom četkicom za zube, toplom vodom i sapunom.

4. Ako ste u vašim patikama završili na primjer nekom festivalu i potrebno im je temeljno čišćenje, umjesto mašine za veš radije perite ručno u toploj vodi i sa nježnim sapunom. Ostavite ih da se osuše na vazduhu.

5. Ako u vašim novom bijelim patikama zakoračite u ulje dok prelazite cestu ili na njih padne masni pečeni krompirić jer - događa se - kad dođete kući uzmite šampon (pripazite da nije previše agresivan), toplu vodu i četkicu za zube ili krpu i riješite se mrlje.

6. Bijele patike ne ostavljajte vani. Već su nošenjem dobile dovoljno UV zračenja pa svaki višak može dovesti do neželjenih promjena u boji. Umjesto toga, kada ih ne nosite neka vas čekaju na suhom, tamnom i hladnom mjestu.

 

7. Neke patike možete prati u perilici za rublje, međutim ona je previše gruba za bijele patike. Zato se držite ručnog pranja kako bi njihov izgled što duže bio barem približno sličan početnom.

Komentari 0
Najčitanije
 • Kako su Srbi ostavili veliki trag u istoriji Rusije
  11h 46m
  2
 • Zdravstveno stanje generala Mladića veoma teško
  23h 51m
  6
 • Zašto je dobro piti vodu s đumbirom i limunom
  5h 28m
  0
 • Portal Katera vam donosi tekstove o nastanku i razvoju Srpskog Sarajeva
  8h 58m
  6
 • Zemljotres u BiH
  3h 37m
  0