Седми дан албанске блокаде

05.09.2024. 09:57
0
ИЗВОР: srna.rs

Седми је дан како власти самопроглашеног Косова блокирају зграде српских институција на сјеверу Косова и Метохије, из којих је приштинска полиција почела да износи документацију.

Замјеном општинског грба таблом са заставом жуто-плаве боје која означава такозвану државност на Косову, као и изношењем документације из зграде Привременог општинског органа у Косовској Митровици, полиција је јуче наставила акцију започету прошле седмице када је заузела и ставила под блокаду више објеката институција Владе Србије.

Замјеник директора полиције самопроглашеног Косова за регион сјевер Ветон Ељшани изјавио је да полиција плијени доказни материјал из зграде Привременог органа.

Више стотина запослених Срба претходних дана безуспјешно је покушало да уђе у своје канцеларије институција Владе Србије.

Бивши предсједник општине Северна Митровица Милан Радојевић појавио се јуче у полицијској станици у Косовској Митровици гд‌је је преузео позив који му је упућен из Приштине.

Радојевић, који је и функционер Српске листе, изјавио је да се не крије од полиције и да се добровољно појавио у станици. 

Коментари 0
Повезане вијести
Вучић најављује нове мјере за заштиту Срба на Косову и Метохији Вучић најављује нове мјере за заштиту Срба на Косову и Метохији
Ухапшен Александар Арсенијевић Ухапшен Александар Арсенијевић
Претучено и ухапшено неколико српских младића у Косовској Митровици Претучено и ухапшено неколико српских младића у Косовској Митровици
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 5m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 47m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 15m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 36m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 45m
    0