Шеховац: Зубе су поломили они који су 1992. жељели цјеловиту БиХ

20.07.2021. 20:22
0
ИЗВОР: СРНА

Предсједник "Илиџанског борца" Горан Шеховац поручио је да су бивши и садашњи политичари Алија Изетбеговић, Жељко Комшић, Шефик Џаферовић и Бакир Изетбеговић сами криви што је БиХ оваква држава, да они најмање праве правну државу од БиХ, него чине све да се ова земља распадне.

- Нека воде бригу о својим борцима да ли имају хљеба и могућности да школују своју дјецу. Најбоље би било да се сви почнемо бавити економијом, а не неким ружним стварима. Шта је било у протеклом рату - нека се тиме баве историчари, невладине организације. Они би требали да чувају БиХ оваква каква јесте, јер ће је на крају изгубити на таквим реторикама - изјавио је Шеховац за Срну.

Реагујући на данашње изјаве челника СДА у Приједору /Изетбеговића и Џаферовића/, он је истакао да нису Срби поломили зубе, него управо они који су жељели цјеловиту БиХ, а нису је добили, док су се српски борци изборили за Републику Српску.

Он је рекао да је Источно Сарајево, у којем живи, настало управо због мржње тих људи који приказују како је БиХ тобоже грађанска, као и да је Сарајево, које све више личи на Техеран, грађанско.

- Требали би да се баве тиме. Они најмање праве правну државу БиХ него управо супротно, све чине да се ова земља распадне - рекао је Шеховац.

Он је истакао да Срби никога не мрзе, те поручио да би они који данас, на муслимански празник Бајрам, шаљу поруке мржње управо требали да прочитају Куран и виде да у тој светој књизи не пише да требају давати запаљиве изјаве на свој празник.

- Свим вјерницима који поштују данашњи празник честитам у име свих грађана Источног Сарајева и Републике Српске. Њихов народ ће препознати да управо они воде свој народ у суноврат који не доликује озбиљним политичарима - рекао је Шеховац.

Он је увјерен да министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин није дао неку запаљиву изјаву и да Срби нису криви што их има пуно и што су се борили за Републику Српску.

Шеховац је напоменуо да су се српски борци изборили за Републику Српску, најмлађу српску државу.

- Погинуло је 25.000 војника и дало највредније за Републику Српску, коју нам неће отети нико. Поручујем им да се баве својим борцима, од чега и како они живе, те економијом, а не ратовима. Рат је био и злочини који су се догодили су најружнија ствар која се могла десити у БиХ. Овакви људи каква су ова тројица и такве реторике тјерају народ у мржњу, а не у помирење - рекао је Шеховац.

Он је додао да његова дјеца неће ратовати, али да неће дати Републику Српску и Србију.

Шеховац је подсјетио да је Србија дозволила свим грађанима БиХ да се вакцинишу против вируса корона и тиме показала бригу и за сусједе, што господа која шаљу шовинистичке поруке нису учинили ниједном.

Лидер СДА Бакир Изетбеговић поручио је данас да ће "шехидска крв и истина очивати БиХ од стварања `српских светова` и подјела земље".

Члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић рекао је да изјаве о "српском свету" подсјећају на 90-те године.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Мање боловања у Српској, а већи трошкови Мање боловања у Српској, а већи трошкови
Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО) Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО)
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    6h 40m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    16h 58m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    17h 4m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    17h 2m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    15h 53m
    0