Шеранић: Морају се поштовати епидемиолошке мјере

29.09.2020. 11:17
0
ИЗВОР: Srna

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је на Европском самиту у Салцбургу да постоји још много непознаница о вирусу корона, те да и даље неопходан опрез и поштовање епидемиолошких мјера.

Шеранић је истакао да је у пандемији вируса корона изузетно важна комуникација са грађанима, јер су они ти који су морали да разумију епидемиолошке мјере и да их спроводе.

-Епидемиолошко прилагођавање је изузетно важно и како ће људи разумјети поруке. Осјећај несигурности и страха су очекивана реакција на пандемију, а информацијама које дајемо ми покушавамо да људима објаснимо научне чињенице и да на основу тога они својим понашањем заштите своје здравље- рекао је Шеранић учествујући на панелу "Медицинска истраживања и пандемија".

Када је у питању међународна координација, Шеранић је рекао да је задатак институција и здравствене струке био да приједлоге Свјетске здравствене организације претвори у препоруке и мјере, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите Српске.

-Те информације су нам потребне да видимо са каквим се проблемима суочавамо и врло је важно пренијети људима адекватне, стручне и научно утемељене чињенице. Ми то у Републици Српској радимо, нарочито очекујући сезону грипа, гдје морамо људима пренијети поруке како би требали да се понашамо у наредним мјесецима- рекао је Шеранић.

Коментари 0
Повезане вијести
Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење
Шеранић најавио нове мјере због короне Шеранић најавио нове мјере због короне
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Најчитаније
  • Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
    20h 29m
    6
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    11h 10m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    20h 29m
    0
  • Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
    16h 43m
    0
  • Грађани траже помоћ због змија
    7h 22m
    0