Шеранић: Треба да останемо одговорни и у дане Васкрса

17.04.2020. 10:17
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Захваљујем се грађанима на дисциплини, јер су схватили озбиљност ситуације, што се и види кроз епидемиолошке податке. Зато је битно да се и у дане Васкса и даље понашамо одговорно, да останемо кући и да будемо опрезни, поручио је данас министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

По његовим ријечима, у Српској ће бити настављемо тестирање на нови вирус корона. Подсјећа да је Институт за јавно здравство Републике Српске јуче добио још 22.000 тестова, које су набавили у сарадњи са УНДП који је помогао у смислу набавке тестова на тржишту, док је новац за набавку обезбиједила Влада Републике Српске.

Јавност је, додаје, имала прилику да види да је Република Српска успјела да добије сву робу, а прије свега личну заштитну опрему из Кине, што је први контингент опреме и медицинских средства потребних Српској да се даље настави борити са вирусом корона.

Он је подсјетио и на донације влада Србије и Мађарске у неопходној опреми, те се захвалио на помоћи коју су упутиле обје државе.

– Ту је и низ компанија из Кине, Европе и Републике Српске које су се активно укључиле у све активности које радимо – каже Шеранић. Врло је значајна, додаје, помоћ колега из Руске Федерације, који већ данима раде на терену широм Српске.

– На састанку са њима разговарао сам о два битна аспекта, а прије свега у вези са стручном организацијом у периоду епидемије и о дезинфекцији коју раде на терену. Њихов циљ је да дезинфикују сва мјеста гдје су пацијенти који су позитивни на вирус корона и очекујемо те актвности и у наредној седмици – каже Шеранић.

Он је похвалио је и додатни ангажман центара за социјални рад у Српској који су се укључили да помогну старијим особама које сада не могу да излазе, у складу са званичним препорукама, истичући да је та помоћ добродошла.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Васкрси васкрсле српске војске Васкрси васкрсле српске војске
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 45m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 50m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    23h 18m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 52m
    3
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    1h 57m
    0