Šeranić: Treba da ostanemo odgovorni i u dane Vaskrsa

17.04.2020. 10:17
0
IZVOR: srpskainfo.com

Zahvaljujem se građanima na disciplini, jer su shvatili ozbiljnost situacije, što se i vidi kroz epidemiološke podatke. Zato je bitno da se i u dane Vasksa i dalje ponašamo odgovorno, da ostanemo kući i da budemo oprezni, poručio je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Po njegovim riječima, u Srpskoj će biti nastavljemo testiranje na novi virus korona. Podsjeća da je Institut za javno zdravstvo Republike Srpske juče dobio još 22.000 testova, koje su nabavili u saradnji sa UNDP koji je pomogao u smislu nabavke testova na tržištu, dok je novac za nabavku obezbijedila Vlada Republike Srpske.

Javnost je, dodaje, imala priliku da vidi da je Republika Srpska uspjela da dobije svu robu, a prije svega ličnu zaštitnu opremu iz Kine, što je prvi kontingent opreme i medicinskih sredstva potrebnih Srpskoj da se dalje nastavi boriti sa virusom korona.

On je podsjetio i na donacije vlada Srbije i Mađarske u neophodnoj opremi, te se zahvalio na pomoći koju su uputile obje države.

– Tu je i niz kompanija iz Kine, Evrope i Republike Srpske koje su se aktivno uključile u sve aktivnosti koje radimo – kaže Šeranić. Vrlo je značajna, dodaje, pomoć kolega iz Ruske Federacije, koji već danima rade na terenu širom Srpske.

– Na sastanku sa njima razgovarao sam o dva bitna aspekta, a prije svega u vezi sa stručnom organizacijom u periodu epidemije i o dezinfekciji koju rade na terenu. Njihov cilj je da dezinfikuju sva mjesta gdje su pacijenti koji su pozitivni na virus korona i očekujemo te aktvnosti i u narednoj sedmici – kaže Šeranić.

On je pohvalio je i dodatni angažman centara za socijalni rad u Srpskoj koji su se uključili da pomognu starijim osobama koje sada ne mogu da izlaze, u skladu sa zvaničnim preporukama, ističući da je ta pomoć dobrodošla.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kad gradovi presuše: rješavanje problema nestašice vode Kad gradovi presuše: rješavanje problema nestašice vode
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
Najčitanije
  • Izgorio automobil u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    20h 47m
    0
  • Sjećanje na doktora i planinara Jova Elčića (FOTO)
    12h 36m
    2
  • Major Kosta Todorović – Legenda o srpskom hrabrom srcu
    11m
    0
  • Domaći posni brusketi
    44m
    0
  • Jednomjesečni pritvor muškarcu zbog mučenja psa
    21h 0m
    9