Шешлија истакао да су руски стручњаци задовољни предузетим мјерама

16.04.2020. 20:08
0
ИЗВОР: СРНА

Тим руских војних медицинских стручњака, који обављају дезинфекцију здравствених установа у Републици Српској, обишао је данас Болницу “Србија” у Источном Сарајеву с циљем припреме за детаљну дезинфекцију болничког комплекса која ће бити извршена у понедјељак, 20. априла.

Вршилац дужности директора Болнице “Србија” Небојша Шешлија рекао је да је тим руских стручњака, који чине по један анестезиолог, епидемиолог, инфектолог и медицински техничар, обишао комплекс болнице и упознао се о свим процедурама које је донијело руководство ове установе ради спречавања уласка вируса корона у болницу.

– Обишли су изолаторијум који смо припремили, као и амбуланте за пацијенте са фебрилним стањима. Рекли су нам да су задовољни оним што смо урадили. Дали су нам одређене препоруке и смјернице шта је потребно измијенити, али у суштини, генерална оцјена је да смо више него спремни да одговоримо свим захтјевима – нагласио је Шешлија.

Према његовим ријечима, на данашњем припремном састанку договорено је да ће бити извршена дезинфекција поликлинике, ургентног центра, инфективног одјељења и изолаторијума у који су смјештени обољели од вируса корона.

У изолаторијуму Болнице “Србија” тренутно се лијече четири лица позитивна на вирус корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Наш град у марту постао богатији за 33 бебе Наш град у марту постао богатији за 33 бебе
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    5h 53m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    19h 3m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    19h 35m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    17h 54m
    0
  • Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“
    23h 51m
    1