Шешлија: Руски стручњаци започели дезинфекцију

20.04.2020. 09:28
0
ИЗВОР: СРНА

Тим руских војних медицинских стручњака јутрос је започео дезинфекцију комплекса Болнице "Србија" у Источном Сарајеву, изјавио је директор те болнице Небојша Шешлија.

Према његовим ријечима, дезинфекција се обавља у складу са договорима од петка, 17. априла, када је тим болнице представио протоколе у раду са лицима зараженим вирусом корона.

- Након тога руски тим одредио је да јутрос крене са дезинфекцијом круга болнице, простора поликлинике са ургентним центром, инфективног одјељења и изолаторијума - навео је Шешлија.

Истичући да опрема којом раде руски стручњаци до сада није била доступна на овом простору, Шешлија је додао да ће бити дезинфиковани и Дом здравља, те карантин у Студентском центру у Источном Сарајеву.

- Послије урађене дезинфекције, услови за рад особља и сигурност пацијената који улазе у нашу установу биће значајно бољи - рекао је Шешлија.

Он је навео да је у Болници "Србија" тренутно на лијечењу пет лица заражених вирусом корона.

- Двије особе пуштене су послије два негативна налаза и тај први кластер из Источне Илиџе можемо сматрати угашеним - нагласио је Шешлија.

Коментари 0
Повезане вијести
У Болници „Србија“ од септембра редовне посјете духовника У Болници „Србија“ од септембра редовне посјете духовника
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Др Владимир Радовић нови специјалиста гинекологије и акушерства у Болници „Србија“ Др Владимир Радовић нови специјалиста гинекологије и акушерства у Болници „Србија“
Најчитаније
  • Како је Милош Обреновић тјерао мушкарце да се жене
    9h 17m
    5
  • У судару учествовала четири возила, заустављен саобраћај
    1h 26m
    0
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    7h 8m
    0
  • Којић: Славићемо побједу Пала које ће 6. октобрa рећи не сили и уцјенама
    5h 19m
    12
  • Све здравствене користи кестена
    9h 7m
    0