Шешлија: У ковид одјељењу 30 пацијената, једна особа на респиратору

26.07.2020. 15:01
0
ИЗВОР: СРНА

У ковид одјељењу Болнице "Србија" у Источном Сарајеву тренутно је на лијечењу 30 пацијената са средње тешком и тешком клиничком сликом, од чега је једна особа на респиратору, изјавио је данас директор Болнице Небојша Шешлија.

Наводећи да је максималан капацитет болничког ковид одјељења 42 пацијента, Шешлија је упозорио да се ситуација у вези са заразом вирусом корона на подручју регије коју покрива ова здравствена установа усложњава, што се види по значајном приливу пацијената у болницу.

Он је похвалио ангажман домова здравља, за које је рекао да раде изузетно добар посао.

- Љекари из домова здравља у сарадњи са докторима са ковид одјељења Болнице `Србија` ординирају терапију обољелима од вируса корона и покушавају што више пацијената излијечити у кућним условима. У ситуацијама кад то не успију, упућују се на болничко лијечење - објаснио је Шешлија.

Он је навео да Болница "Србија" располаже довољним количинама опреме за борбу против вируса корона, али да је примјетан замор особља које већ дужи период раде у ковид одјељењу у измијењеном режиму рада.

- Све је извјесније да ћемо морати приступити прерасподјели и особље из болничког одјељења пребацити у ковид одјељење - закључио је Шешлија.

Коментари 0
Повезане вијести
Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Наш град у марту постао богатији за 33 бебе Наш град у марту постао богатији за 33 бебе
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    2h 34m
    4
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    21h 6m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    15h 44m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    16h 16m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    21h 49m
    0