Шеснаести дан барикада на сјеверу Косова и Метохије

25.12.2022. 09:50
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Срби са сјевера Косова и Метохије су на барикадама 16. дан. Поручују да ће их уклонити када Приштина ослободи Дејана Пантића, Миљана Аџића и Слађана Трајковића и када са сјевера повуку специјалне снаге полиције.

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да не вјерује у сценарио у којем би косовска полиција насилно уклањала барикаде на сјеверу КиМ, јер би то био напад на жене и дјецу, старије људе и просвјетаре који су на њима.

Срби на сјеверу КиМ узнемирени су због информација да су припадници Кфора и Еулекса довели у Лепосавић и специјалце косовске полиције са дугим цијевима.

У исто вријеме, приштински медији пренијели су синоћ да су замијењени полицајци који су већ двије недјеље блокирани у Лепосавићу, због барикада на сјеверу.

На локалу у сјеверном делу Косовске Митровице претходно је начињена материјална штета од, како се сумња, посљедица експлозије шок-бомбе, саопштила је дирекција полиције у Приштини, преноси РТС.

Коментари 0
Повезане вијести
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ухапшен још један Србин са Космета Ухапшен још један Србин са Космета
Уклањају се табле на ћирилици и постављају нове, на латиници и албанском језику Уклањају се табле на ћирилици и постављају нове, на латиници и албанском језику
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    17h 15m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    17h 59m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    22h 4m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    22h 8m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    7h 35m
    0