Шеснаесто чека прабабино крило...

25.06.2024. 21:30
0
ИЗВОР: radiotrebinje.com

Крај школске године и почетак новог школског распуста прабаба Цмиљка Рикало обиљежи на необичан, а можда и јединствен начин у читавој Херцеговини.

Ове године догодило се то на Тројичин дан, у недјељу 23. јуна, у породичној кући прабабе Цмиљке у селу Додановићима, гдје сва дјеца радо долазе и прве успомене из свог дјетињства, управо, носе са ових окупљања.

Како сазнаје "Радио Требиње", сваке године прве дане љетног распуста ова бројна породица нађе времена да се окупи са баба Цмиљком која је ове године навршила 93 године, не желећи да напушта своју породичну кућу ни послије смрти супруга Саве, који је преминуо прије четири године.

Такође, ова необично виспрена старица сваком праунучету зна датум рођења и она буде та прва особа која упути честитке својим миљеницима.

Шта друго да пожелимо баби Цмиљки већ да у добром здрављу живи још пуно те да се овај број потомства повећа и да у крилу бабином догодине буде још једно млађе, јер то је мјесто кроз које су сви пролазили на неизмјерну радост бабе Цмиљке.

Коментари 0
Повезане вијести
Уставни суд БиХ уважио жалбу СДС-a: На изборе под старим називом упркос санкцијама Уставни суд БиХ уважио жалбу СДС-a: На изборе под старим називом упркос санкцијама
Дивне вијести - Сергеј Ступар идуће седмице одлази на лијечење у Москву Дивне вијести - Сергеј Ступар идуће седмице одлази на лијечење у Москву
Српска богатија за 16 беба Српска богатија за 16 беба
Најчитаније
  • Од пуцња у Сарајеву до Панчева - Како живе потомци браће Гаврила Принципа (ВИДЕО)
    12h 19m
    20
  • Говор владике Николаја на Видовдан 1916. године
    6h 58m
    1
  • Змија отровница ујела четворогодишње дијете!
    23h 37m
    0
  • Промовисан 41 дипломирани инжењер и четири мастера електротехнике (ФОТО)
    7h 8m
    0
  • У изгорјелој кући у Сарајеву пронађена три тијела
    12h 27m
    0