Шеснаесто чека прабабино крило...

25.06.2024. 21:30
0
ИЗВОР: radiotrebinje.com

Крај школске године и почетак новог школског распуста прабаба Цмиљка Рикало обиљежи на необичан, а можда и јединствен начин у читавој Херцеговини.

Ове године догодило се то на Тројичин дан, у недјељу 23. јуна, у породичној кући прабабе Цмиљке у селу Додановићима, гдје сва дјеца радо долазе и прве успомене из свог дјетињства, управо, носе са ових окупљања.

Како сазнаје "Радио Требиње", сваке године прве дане љетног распуста ова бројна породица нађе времена да се окупи са баба Цмиљком која је ове године навршила 93 године, не желећи да напушта своју породичну кућу ни послије смрти супруга Саве, који је преминуо прије четири године.

Такође, ова необично виспрена старица сваком праунучету зна датум рођења и она буде та прва особа која упути честитке својим миљеницима.

Шта друго да пожелимо баби Цмиљки већ да у добром здрављу живи још пуно те да се овај број потомства повећа и да у крилу бабином догодине буде још једно млађе, јер то је мјесто кроз које су сви пролазили на неизмјерну радост бабе Цмиљке.

Коментари 0
Повезане вијести
У Српској најмање 6.500 бораца има посттрауматски стресни поремећај У Српској најмање 6.500 бораца има посттрауматски стресни поремећај
Породица Крнић: Након близанаца, стижу тројке Породица Крнић: Након близанаца, стижу тројке
Снажно невријеме погодило Билећу Снажно невријеме погодило Билећу
Најчитаније
 • Дјечаку из Источног Сарајева спашена рука брзом реакцијом љекара КЦУС-а
  16h 42m
  11
 • Саслушан свештеник са Пала: Сумња се да је продавао лажне дипломе "по повољној цијени"
  13h 33m
  2
 • Крађа у дрогерији у Источној Илиџи
  22h 48m
  1
 • Идентификована лица која се доводе у везу са наношењем повреда лицу у Источном Новом Сарајеву
  18h 37m
  1
 • У ПУ Источно Сарајево саслушана три лица због продаје и куповине диплома
  17h 24m
  3