Шест интервенција ватрогасних јединица у протекла 24 часа

16.09.2021. 08:58
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа није било рођених беба, а љекарску интервенцију затражила су 53 пацијента.

Електродистрибуција:

Источно Ново Сарајево,

Данас ће, због радова на 10 kV воду Тилава, доћи до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.00 до 15.00 часова у насељима: Тилава, Клек, Петровићи, Тврдимићи, Росуље, Томино Брдо, Козаревићи, Станојевићи, Студенковићи, Међуше, Кумани, Луке и Павловац на Требевићу.

Вишеград,

планирани радови на 10 kV воду Добрун и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 7.00 до 19.00 часова потрошачима у насељима Добрунска Ријека, Пољанице и Бјељајци.

Саопштење КП "Водовод и канализација" а.д. Источно Сарајево:

РАСПОРЕД РЕДУКЦИЈА ВОДЕ за данас, 16. септембар

ЗАТВАРАЊЕ од 6.00 до 14.00 насеља: Топлик од чесме у Топлику према ЕТФ-у, улице: Ђуре Јакшића, дио Цара Душана, дио Цара Лазара, Карађорђева, дио Николе Тесле, Бранка Радичевића, Младичка и Бојовића улица, Прве Сарајевске бригаде, дио Спасовданске улице (од раскрснице са улицом Стефана Немање до кафе „Арта“), дио Хиландарске улице (од раскрснице Прве Сарајевске Бригаде до раскрснице са улицом Моме Капора) и дио Дечанске улице (од кружног тока до објекта „Зеленара“)

ЗАТВАРАЊЕ од 14.00 до 22.00 насеља: Војковићи, Крупац  и дио насеља од кружног тока према Тилави до насеља Враце (улице: дио Војводе Радомира  Путника, насеље Прљево Брдо, Јована Рашковића, дио Озренске).

ЗАТВАРАЊЕ од 22.00 до 6.00  насеља: Добриња I, улица Василија Грђића, и  Павловац (улице: Филипа Вишњића, Павловића, Зорана Боровине, Грабска, Гатачка и дио Касиндолског батаљона од броја 17 до броја 83-непарни бројеви) и насеље Кула (од семафора ка улици Меше Селимовића)

ЗАТВАРАЊЕ ОД 9:00 до 16:00 насеље Добриња IV, насеље Старосједилаца и улица Иве Андрића.

Остала насеља која нису поменута, због смањеног притиска у мрежи ће периодично бити у одређеној редукцији.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођен је дјечак.

Љекарску интервенцију затражило је 112 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 26 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице имале су шест интервенција у посљедња 24 часа.

Соколац - четири интревенције, двије на гашењу помоћних објеката ,шупе у ул. Миланка Витомира и Косовској. Запаљена 4 помоћна објекта и угашена уз причињену материјалну штету,а опасности по друге објекте није било. Двије интревенције на гашењу суве траве у насељима Крушевци и Пуховац - угашено.

Источно Ново Сарајево - интревенција на гашењу суве траве и шикаре на Требевићу - пожар угашен.

Пале - интревенција у Карађорђевој на гашењу запаљеног смећа у контејнеру -пожар угашен.

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија несметано уз повољне услове за вожњу, а застоји или краће обуставе могу се очекивати на дионицама на којима се изводе радови.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, скрећемо пажњу на могуће одроне земље и камења на коловоз.

Возачима савјетујемо опрезнију вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због рехабилитације дионице магистралног пута М-II – 510 Фоча 2 – Драгочава, измијењен је саобраћај у режиму одвијања саобраћаја. ( до 30. 9. 2021.)

На магистралном путу МI-114, дионица Устипрача-Међеђа изводе се радови на рехабилитацији пута, због чега се саобраћај одвија успорено.Предвиђено је да радови трају до 18. 10. 2021. године.

Због извођења радова у тунелима Чемерно (М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба), Чељиговићи (М-I 114 Лапишница-Љубогошта) и Стамболчић (М-II 508 Пале-Подграб), измијењен је режим саобраћаја.

Планирано је да радови трају до 15. 9. 2021. године.

На ГП у БиХ нема дужих задржавања.

У Републици Српској и Федерацији БиХ  данас ће бити промјенљиво облачно, али и даље веома топло уз највишу дневну температуру до 32 степена Целзијусова.
Прије подне биће промјенљиво облачно са сунчаним интервалима, понегдје и претежно облачно, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана ће преовладавати промјенљиво облачно, али у већини предјела суво и веома топло вријеме.

Услова за по коју кап кише биће на планинама на западу гдје може бити и ријетких нестабилности, касније послије подне у централним предјелима, а према вечери и понегдје на истоку.

Дуваће умјерен југозападни, пролазно појачан вјетар.

Дневна температура ваздуха биће од 25 до 30, локално на сјеверу и сјевероистоку до 32 степена Целзијусова.

Јутрос је у већини крајева претежно облачно, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Коментари 0
Повезане вијести
Преминула Вера Гргић Преминула Вера Гргић
Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
Сутра претежно сунчано и топлије Сутра претежно сунчано и топлије
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    9h 28m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    10h 12m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    14h 17m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    14h 21m
    2
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    3h 52m
    0