Шимуновићи у кући живјели са 300 змија

15.06.2020. 10:06
0
ИЗВОР: srbizasrbe.org

У селу Дрновац код Бољевца десила се једна невјероватна, па чак и бизарна прича. Породица Шимуновић је једне ноћи прије неколико година открила да се у њиховој кући размножило чак 300 змија. Родитељи и троје дјеце су хитно евакуисани, а змије су нађене по зидовима, темељима и тавану.

Данас опет живе у тој кући, тј. адаптираној штали. И даље се дешава да наиђу на понеку змију.

-То се десило док су деца била мања. Ноћ је била кад ми је ћерка узвикнула 'тата, тата, гуштер'. Упалио сам светло и видео неколико змија по патосу. Испоставило се да су се змије излегле у стајском ђубриву, а затим уточиште нашле у нашој кући. Трауме и страхови су још ту, мада се човек свикне временом- прича домаћин Милан за Хуманитарну организацију "Срби за Србе".

Неке змије су тада похватане, а неке су се разбјежале. Многи медији су пренијели ту причу, било је и доста покушаја да им се помогне. Ипак, Шимуновићи су се након неког времена вратили у ту кућу.

-Ту смо где смо, у ове две неусловне собице. Плафон је испуцао, немамо ни праве темеље. Једино што ваља је поглед на чувену планину Ртањ... Ћерке се школују, а Миланче (18) ми помаже око брања лековитог биља и прављења чајева. Имамо и мањи воћњак са шљивама, крушкама, јабукама... Све што зарадимо иде на храну- додаје Милан.

Милановој супрузи Верици је, нажалост, недавно установљен рак грлића материце, па ће морати хитно на операцију. Ипак, она радије прича о својој дјеци.

-Ма пустите то, желим да вам се похвалим мојом Аном (15). Тренирала је карате и има шест медаља и седам-осам диплома. А Лаура (11) баш воли да учи. Не морамо ништа ни да јој кажемо, она сама узме да ради домаће задатке- каже Верица.

На питање шта би највише вољела за своју децу, одговара:

-Уф, волела бих много тога.. Бар да имају купатило, а не пољски тоалет и корито као сада- каже Верица.

Породицу Шимуновић посјетили су и чланови Хуманитарне организације Срби за Србе.

-Дошли смо да видимо како сада живе, па се надамо да ћемо у наредном периоду бити у могућности бар мало боље услове да пружимо за ову децу. Они нису заслужили овако да живе- навео је Немања Мељанац из организације.

Детаљи о могућности уплате помоћи Шимуновићима могуће је пронаћи OBDJE

Коментари 0
Повезане вијести
Демобилисани борац Миленко Јововић из Пала живи на рубу егзистенције, заборављен (ВИДЕО) Демобилисани борац Миленко Јововић из Пала живи на рубу егзистенције, заборављен (ВИДЕО)
Када се крварило, а ниоткуда помоћи – ко је притекао? Када се крварило, а ниоткуда помоћи – ко је притекао?
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • ПУ Источно Сарајево: Ухапшен мушкарац због основа сумње да је мучио и убио пса
    9h 5m
    6
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    10h 54m
    0
  • Погледајте како данас изгледа Црква Христа Спаситеља у Истанбулу која је претворена у џамију (ФОТО/ВИДЕО)
    5h 23m
    13
  • Фоча: Возило слетјело у корито Дрине, возач тешко повријеђен
    5h 10m
    0
  • Паљани прваци Балкана у џију-џицуу
    21h 57m
    0