Šimunovići u kući živjeli sa 300 zmija

15.06.2020. 10:06
0
IZVOR: srbizasrbe.org

U selu Drnovac kod Boljevca desila se jedna nevjerovatna, pa čak i bizarna priča. Porodica Šimunović je jedne noći prije nekoliko godina otkrila da se u njihovoj kući razmnožilo čak 300 zmija. Roditelji i troje djece su hitno evakuisani, a zmije su nađene po zidovima, temeljima i tavanu.

Danas opet žive u toj kući, tj. adaptiranoj štali. I dalje se dešava da naiđu na poneku zmiju.

-To se desilo dok su deca bila manja. Noć je bila kad mi je ćerka uzviknula 'tata, tata, gušter'. Upalio sam svetlo i video nekoliko zmija po patosu. Ispostavilo se da su se zmije izlegle u stajskom đubrivu, a zatim utočište našle u našoj kući. Traume i strahovi su još tu, mada se čovek svikne vremenom- priča domaćin Milan za Humanitarnu organizaciju "Srbi za Srbe".

Neke zmije su tada pohvatane, a neke su se razbježale. Mnogi mediji su prenijeli tu priču, bilo je i dosta pokušaja da im se pomogne. Ipak, Šimunovići su se nakon nekog vremena vratili u tu kuću.

-Tu smo gde smo, u ove dve neuslovne sobice. Plafon je ispucao, nemamo ni prave temelje. Jedino što valja je pogled na čuvenu planinu Rtanj... Ćerke se školuju, a Milanče (18) mi pomaže oko branja lekovitog bilja i pravljenja čajeva. Imamo i manji voćnjak sa šljivama, kruškama, jabukama... Sve što zaradimo ide na hranu- dodaje Milan.

Milanovoj supruzi Verici je, nažalost, nedavno ustanovljen rak grlića materice, pa će morati hitno na operaciju. Ipak, ona radije priča o svojoj djeci.

-Ma pustite to, želim da vam se pohvalim mojom Anom (15). Trenirala je karate i ima šest medalja i sedam-osam diploma. A Laura (11) baš voli da uči. Ne moramo ništa ni da joj kažemo, ona sama uzme da radi domaće zadatke- kaže Verica.

Na pitanje šta bi najviše voljela za svoju decu, odgovara:

-Uf, volela bih mnogo toga.. Bar da imaju kupatilo, a ne poljski toalet i korito kao sada- kaže Verica.

Porodicu Šimunović posjetili su i članovi Humanitarne organizacije Srbi za Srbe.

-Došli smo da vidimo kako sada žive, pa se nadamo da ćemo u narednom periodu biti u mogućnosti bar malo bolje uslove da pružimo za ovu decu. Oni nisu zaslužili ovako da žive- naveo je Nemanja Meljanac iz organizacije.

Detalji o mogućnosti uplate pomoći Šimunovićima moguće je pronaći OBDJE

Komentari 0
Povezane vijesti
Demobilisani borac Milenko Jovović iz Pala živi na rubu egzistencije, zaboravljen (VIDEO) Demobilisani borac Milenko Jovović iz Pala živi na rubu egzistencije, zaboravljen (VIDEO)
Kada se krvarilo, a niotkuda pomoći – ko je pritekao? Kada se krvarilo, a niotkuda pomoći – ko je pritekao?
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Najčitanije
  • PU Istočno Sarajevo: Uhapšen muškarac zbog osnova sumnje da je mučio i ubio psa
    11h 9m
    6
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    12h 58m
    0
  • Pogledajte kako danas izgleda Crkva Hrista Spasitelja u Istanbulu koja je pretvorena u džamiju (FOTO/VIDEO)
    7h 27m
    14
  • Foča: Vozilo sletjelo u korito Drine, vozač teško povrijeđen
    7h 14m
    0
  • Sokočanin vrijeđao i prijetio maloljetniku, drugo lice ga pokušalo fizički napasti
    10h 36m
    2