Син који има 41 годину тужио родитеље јер неће да га издржавају

12.03.2021. 17:30
0
ИЗВОР: avaz.ba

Упркос томе што има диплому права с престижног Универзитета Оксфорд, Садики тврди да је потпуно зависан о својим родитељима који живе у Дубаију

Необичан судски случај забиљежен је у Великој Британији, у којем је 41-годишњи незапослени дипломирани правник Фаиз Садики (Faiz Siddiqui) тужио родитеље у бизарном покушају да га финансијски помажу читав живот.

Он је радио у неколико  компанија до 2011. године, покренуо је прошле године поступак против својих родитеља тражећи издржавање, али га је судија породичног суда одбио. Сада је случај прослијеђен апелационом суду и сматра се значајним случајем који би могао утицати на права сваког родитеља из Велике Британије. Сад се жалио на пресуду и све очи су упрте у тај случај, јер би могао поставити преседан за остале родитеље.

Упркос томе што има диплому права с престижног Универзитета Оксфорд, Садики тврди да је потпуно овисан о својим родитељима који живе у Дубаију. Он је већ десет година незапослен и живи у стану у лондонском Hyde парку чија је вриједност 1,14 милиона долара, а који је у власништву његове мајке Рександе (Rakshande) и оца Џевејда (Javeda). Родитељи му плаћају и рачуне, те му седмично дају 550 долара џепарца. Но, пријети му престанак издржавања због озбиљне свађе коју је имао са родитељима.

Ово није први пут да се Садики појављује у медијима. Прије неколико година привукао је пажњу јер је тужио Универзитет Оксфорд тврдећи да му ова институција није пружила адекватно образовање, што га је наводно спријечило да стекне прворазредну диплому и утицало је на његову  каријеру. Губитак је процијенио на 1.4 милиона долара, али судија је одбацио његов захтјев.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска спрема прве тужбе против НАТО-а Српска спрема прве тужбе против НАТО-а
Успјешно обављена прва трансплантација материце у Великој Британији Успјешно обављена прва трансплантација материце у Великој Британији
Породице убијене дјеце из „Рибникара“ тужиле школу Породице убијене дјеце из „Рибникара“ тужиле школу
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    15h 47m
    0
  • Крађа у Палама
    14h 5m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    10h 32m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    13h 20m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    6h 41m
    0