Sin koji ima 41 godinu tužio roditelje jer neće da ga izdržavaju

12.03.2021. 17:30
0
IZVOR: avaz.ba

Uprkos tome što ima diplomu prava s prestižnog Univerziteta Oksford, Sadiki tvrdi da je potpuno zavisan o svojim roditeljima koji žive u Dubaiju

Neobičan sudski slučaj zabilježen je u Velikoj Britaniji, u kojem je 41-godišnji nezaposleni diplomirani pravnik Faiz Sadiki (Faiz Siddiqui) tužio roditelje u bizarnom pokušaju da ga finansijski pomažu čitav život.

On je radio u nekoliko  kompanija do 2011. godine, pokrenuo je prošle godine postupak protiv svojih roditelja tražeći izdržavanje, ali ga je sudija porodičnog suda odbio. Sada je slučaj proslijeđen apelacionom sudu i smatra se značajnim slučajem koji bi mogao uticati na prava svakog roditelja iz Velike Britanije. Sad se žalio na presudu i sve oči su uprte u taj slučaj, jer bi mogao postaviti presedan za ostale roditelje.

Uprkos tome što ima diplomu prava s prestižnog Univerziteta Oksford, Sadiki tvrdi da je potpuno ovisan o svojim roditeljima koji žive u Dubaiju. On je već deset godina nezaposlen i živi u stanu u londonskom Hyde parku čija je vrijednost 1,14 miliona dolara, a koji je u vlasništvu njegove majke Reksande (Rakshande) i oca Dževejda (Javeda). Roditelji mu plaćaju i račune, te mu sedmično daju 550 dolara džeparca. No, prijeti mu prestanak izdržavanja zbog ozbiljne svađe koju je imao sa roditeljima.

Ovo nije prvi put da se Sadiki pojavljuje u medijima. Prije nekoliko godina privukao je pažnju jer je tužio Univerzitet Oksford tvrdeći da mu ova institucija nije pružila adekvatno obrazovanje, što ga je navodno spriječilo da stekne prvorazrednu diplomu i uticalo je na njegovu  karijeru. Gubitak je procijenio na 1.4 miliona dolara, ali sudija je odbacio njegov zahtjev.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska sprema prve tužbe protiv NATO-a Srpska sprema prve tužbe protiv NATO-a
Uspješno obavljena prva transplantacija materice u Velikoj Britaniji Uspješno obavljena prva transplantacija materice u Velikoj Britaniji
Porodice ubijene djece iz „Ribnikara“ tužile školu Porodice ubijene djece iz „Ribnikara“ tužile školu
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    1h 34m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    58m
    0
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    21h 51m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    15h 42m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    52m
    0