Сирија признала независност Луганска и Доњецка

29.06.2022. 18:14
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Сирија је признала независност Доњецке и Луганске Народне Републике /ДНР и ЛНР/, које су најавиле намјеру да се отцијепе од Украјине 2014. године, а Русија их је званично признала у фебруару.

Сиријска арапска новинска агенција /САНА/ објавила је данас ову одлуку, позивајући се на изворе у Министарству спољних послова у Дамаску.

- Изражавајући заједничку вољу и спремност да се успоставе односи на свим пољима, Сиријска Арапска Република је одлучила да призна независност и суверенитет Луганске и Доњецке Народне Републике - наводи се у извештају, преноси Раша тудеј".

Ове републике, које заједно чине регион Донбаса, обје су прогласиле независност од Украјине 2014. године, након што је државним ударом, који је подржавао Запад, свргнут демократски изабрани предсједник Виктор Јанукович.

Кијевска војска је тада повела осмогодишњи рат против двије републике, све док Русија није признала њихову независност у фебруару, два дана прије почетка војне операције Москве у Украјини.

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    6h 45m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    20h 59m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    19h 6m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    17h 54m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    4h 21m
    0