Сируп од нане освјежава тијело и дах

21.07.2020. 21:42
0
ИЗВОР: Organskivrt

Идеално освјежење за вреле љетње дане, које ће учинити и ваш дах свјежим и пријатним.

У топлим и врућим данима најбоље је пити воду, након воде најчешће се препоручују расхлађени биљни чајеви и напитци од природних сокова и сирупа. Свакао се препоручује да избјегавате газиране и сокове пуне концентрованих шећера, јер само тренутно утољавају жеђ, а подижу ниво шећера у организму.

Сируп који ће вам пружити освјежење, а у исто време учинити да ваш дах постане и остане свјеж, можете сами направити код куће без имало муке.

Сируп од менте (нане) који се пије разријеђен и расхлађен моментално ће расхладити и освјежити ваш организам, а поред тога веома је здрав.

Размјера за сируп од менте иста је као и код припреме било ког другог сирупа - сирупа од зове, багрема, матичњака или кадуље.

На 10 гранчица менте ставите литар воде и килограм шећера, пола лимуна и око 10 грама лимунске киселине (двије кашичице), истичу у рецепту.

У зависности од тога коју количину сирупа желите да добијете или с колико менте располажете, даље су размјере 20 гранчица – 2 литре воде, 2 килограма шећера, и тако навише.

У сваком случају, овај сируп ћете вољети, што због његовог освјежавајућех укуса, што због чињенице да ће мента учинити да вам дах буде свјеж и пријатан.

Коментари 0
Повезане вијести
Рецепт за природан сируп за упорни кашаљ Рецепт за природан сируп за упорни кашаљ
Љековити сируп од ловоровог листа - спречава кашаљ и чисти плућа Љековити сируп од ловоровог листа - спречава кашаљ и чисти плућа
Зашто требате користити нану? Зашто требате користити нану?
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    7h 9m
    8
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    22h 39m
    0
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    22h 10m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    21h 53m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    9h 40m
    0