Сјајно финале Купа Српске у Источном Сарајеву

04.09.2022. 19:57
1
ИЗВОР: sportdc.net

Рукометаши Борца освајачи су Купа Републике Српске за сезону 2021/2022. Бањалучани су у финалу које је играно у Источном Сарајеву савладали браниоца трофеја, добојску Слогу, 32:29 послије продужетака.

Била је овој једна егал утакмица, препуна промјена у водству, али нити једна екипа није успјевала да се одлијепи на неку већу разлику.

Тако је било све до уласка у посљедњих десет минута, када потпомогнути играчем више у пољу Бањалучани успјевају да оду на опипљивијих +5, 24:19, па је то натјерало и тренера Добојлија да зове тимеоут  који је донио три брза поготка Слоги и повратак на свега два гола заостатка, 24:22. Сада је Мирко Микић морао да зове тимеоут и разбуди екипу која није најбоље реаговала након мукотрпног рада да стекне пет голова предности и врло лако је то у оваквој утакмици испустила из својих руку.

Ни тајмаут није донио резултат, па Слога долази на само гол заостатка, 24:23. До краја утакмице, велика борба на паркету, Слога је меч завршила са играчем мање, али на крају у посљедњој минути Милутин Богдановић сјајном интервенцијом оставља Слоги пола минуте за посљедњи напад при резултату 26:25 за Бањалучане. Стрпљиво су сачекали своју шансу и у посљедњим секундама са лијевог крила утрчава Рајко Маричић и погађа за продужетке.

У продужецима се боље сналази Борац, који држи предност, а онда тик пред звук сирене за крај првог продужетка одлазе на +3, 30:27. Зналачки су у другом продужетку сачували предност и стигли до трофеја намијењеног побједнику Купа Републике Српске.

Најефикаснији у екипи Борца били су Лука Перић и Никша Петровић са по осам голова, док је Слађан Суботић на голу сакупио 14 интервенција.  Код гостију Владан Ђурђевић је постигао осам голова, а Душан Миличевић седам. Сјајни Милутин Богдановић на голу је имао 21 интервенцију.

Најбољи голман турнира је Слађан Суботић из бањалучког Борца, најбољи стријелац је Владан Ђурђевић из добојске Слоге, док је најбољи играч турнира Никша Петровић из Борца.

РК БОРАЦ – РК СЛОГА 26:26 (15:14) након продужетака 32:29
СРЦ „Славија“ Источно Сарајево
Гледалаца: 100
Судије: Дејан Берјан (Источно Сарајево) и Горан Илић (ДобоЈ)
Седмерци: Борац 6(4), Слога 4(3)
Искључења: Борац шест минута, Слога 14 минута

БОРАЦ: Суботић 14 одбрана, Бркић 1 одбрану, Грачић 1 гол, Тепић 6, Драганић 5, Јелушић 1, Перић 8, Рожић 1, Њежић 1, Кнезовић, Ивановић 1, Миливојевић , Петровић 8, Бајчета, Каламнда, Суботић, Стојановић Тренер: Мирко Микић

СЛОГА: Богдановић 21 одбрана, Радојчић, Тулендић 1 гол, Пештић, Бајовић, Ђурђевић 8, Марковић, Ристић 1, Миличевић 7, Благојевић, Пештић 3, Ђурић, Маричић 2, Стојановић 3, Симић, Станковић 4  Тренер: Дејан Василић.

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Fan Klub Slavija 04.09.2022. 20:15
    Gdje su nam najbolji igrači?
    Vuletić, Bojda, Lale.......!?
    Loša uprava, loša organizacija pred finale Kupa da izgubimo najbolje.
Повезане вијести
Премијера документарног филма "Прича поносног пука" Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    14h 14m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    17h 38m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    13h 7m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    4h 44m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    4h 25m
    0