Сједница Регионалног одбора Удружења пензионера

26.11.2021. 09:05
0
ИЗВОР: Срна

На Сокоцу ће данас бити одржана сједница Регионалног одбора Удружења пензионера Сарајевско-романијске и горњоподрињске регије, на којој ће се разговарати о провођењу закључка Предсједништва Савеза општина и градова Републике Српске о помоћи пензионерима.

-Основни захтјев на овој сједници биће поступање по закључку Предсједништва Савеза општина и градова Српске, са октобарске сједнице, у коме је сугерисано локалним управама да за наредну годину у општинским буџетима планирају средства за потребе удружења пензионера - рекао је Срни предсједавајући овог Регионалног одбора Деливоје Тошић.

Тошић, који је и предсједник општинског Удружења пензионера Соколац, рекао је да су, између осталог, ова удружења и социјално-хуманитарне организације и да брину о угроженим и болесним пензионерима, те нагласио да ће сва средства које планирају локалне управе бити усмјерена за помоћ тим категоријама.

Према његовим ријечима, сједници Регионалног одбора Удружења пензионера присуствоваће и предсједник Удружења пензионера Републике Српске Ратко Трифуновић, који је највише и радио на доношењу овог закључка и постигао договор са Предсједништвом Савеза општина и градова.

Тошић је изразио наду да ће јединице локалне самоуправе ове године мало више помоћи удружења пензионера, с обзиром да су та средства уз чланарину удружења основни приходи из којих издвајају за своје чланове којима је помоћ потребна.

Он је нагласио да су на ове двије регије од укупног броја пензионера више од 80 одсто чланови локалних удружења пензионера.

Регионални одбор Удружења пензионера обухвата 14 општина Сарајевско-романијске и горњоподрињске регије и броји 28.000 до 30.000 пензионера.

Коментари 0
Повезане вијести
Ваздух тренутно највише загађен на Сокоцу Ваздух тренутно највише загађен на Сокоцу
Новогодишњи пакетићи за дјецу у соколачким селима Новогодишњи пакетићи за дјецу у соколачким селима
Митрополит Хризостом у недјељу служи Свету архијерејску литургију у манастиру Озерковићи Митрополит Хризостом у недјељу служи Свету архијерејску литургију у манастиру Озерковићи
Најчитаније
 • Листа 10 мобилних телефона који највише зраче (ФОТО)
  14h 55m
  0
 • Миланко Чобовић прикупља податке за писање другог дијела књиге "Рођени да вјечно живе"
  17h 20m
  0
 • Аустралија депортује Ђоковића из земље
  2h 39m
  0
 • Јаке полицијске снаге на југу Косовске Митровице
  13h 42m
  0
 • Тужилаштво БиХ одустало од истраге против пет лица у случају "Тузланска капија" (ВИДЕО)
  15h 4m
  0