Сједница о извјештају о контролном бројању за предсједника Српске

27.10.2022. 09:16
0
ИЗВОР: srna.rs

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ данас ће разматрати извјештај Главног центра за бројање и главне контроле о обављеном контролном бројању за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Сједница је заказана за 14.00 часова, рекао је јуче предсједник ЦИК-а Суад Арнаутовић.

У Главном центру за бројање гласова у Сарајеву синоћ је Срни речено да је контролно бројање гласова за предсједника Републике Српске завршено.

ЦИК је потом на хитној сједници донио наредбу да се за потребе поновног контролног бројања гласова за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске отворе вреће са гласачким листовима и изврши увид у њихов садржај за једно бирачко мјесто.

Речено је да је ријеч о бирачком мјесту 007Б029 и да се наредба доноси јер у врећама са гласовима за ниво предсједника и потпредсједника Републике Српске у Главном центру за бројање ЦИК-а нису пронађени листићи за тај ниво, те је ради њиховог проналаска потребно отворити друге вреће са тог бирачког мјеста.

У образложењу наредбе наведено је да се доноси на приједлог главног контролора и с циљем правилног обједињавања и утврђивања резултата избора за предсједника и потпредсједнике Републике Српске, те да треба бити проведена одмах.

ЦИК је у суботу, 22. октобра, утврдио прелиминарне резултате општих избора у БиХ за све нивое, осим за предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

ЦИК је обавезна да 30 дана од избора, односно 2. новембра објави коначне резулате за све нивое власти у БиХ, укључујући и предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Комисија је јуче донијела нову наредбу о поновном пребројавању гласачких листића у Главном центру за бројање за више нивоа власти на подручју цијеле БиХ.

Према овој наредби, између осталог, поново ће се бројати гласови за Народну скупштину Републике Српске са по једног бирачког мјеста у Бањалуци, Челинцу и Рудом, те са десет бирачких мјеста у Невесињу.

Осим тога, гласови ће поново бити бројани и за скупштине кантона са три бирачка мјеста у Горажду, у Цазину са седам бирачких мјеста, те у Сарајеву са једног бирачког мјеста.

Коментари 0
Повезане вијести
Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ
Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу
Савјет безбједности УН одбио да расправља о НАТО агресији на Југославију Савјет безбједности УН одбио да расправља о НАТО агресији на Југославију
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    47m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    19h 9m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    20h 24m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    16h 17m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    19h 23m
    1