Скандалозна одлука Приштине: Роба из централне Србије не може да уђе ако на папирима не пише "Република Косово"

31.05.2020. 09:54
1
ИЗВОР: novosti.rs

Без посебне дозволе, на основу јучерашње одлуке косовске владе, на Косово не могу да уђу возила која превозе било какву српску робу. Косовска влада на електронској сједници расправљала је о измјенама и допунама Одлуке о реципроцитету и усвојила низ мјера које обухватају забрану увоза производа из Србије, ако на пратећим документима није назначено "Република Косово".

Како сазнаје Косово Онлајн, Влада Косова је усвојила одлуку да у трговинским односима са Србијом буду забрањени документи на којима нема ознаке "Република Косово" и који нису у складу са Уставом Косова.

Такође, косовска влада наложила је Агенцији за храну и ветерину да користи име и амблем Републике Косово на фитосанитарним и ветеринарским сертификатима.

Према одлуци косовске владе, предузећа из Србије морају осигурати  улазну дозволу за свако возило са робом које улази на Косово, а захтјев за дозволу подноси се Канцеларији за везу Косова у Србији, дописом или мејлом.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Sida 31.05.2020. 11:52
    Sindrom stecenog dobitka imuniteta.
    Da li neko ima jos nedoumice oko nezavisnosti kosova ili treba jos da se dobijaju izbori na konto tudjeg dvorista. 1970tih izvedena UK vojna vjezba "Napad velike Bugarske na veliku Albaniju"
Повезане вијести
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    14h 25m
    5
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    23h 17m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    17h 8m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    12h 0m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    20h 53m
    0