Скидала црну магију, па узела више од 35.000 марака

18.06.2020. 10:48
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Бањалучка полција у сарадњи са Полицијском управом Добој, ухапсила је Патрицију Ђорђевић (37) из Вршца из Србије због сумње да је од једне особе из Бањалуке узела 25.300 марака како би јој зазузврат скинула црну магију рекавши да ће јој у супротном неко од укућана умријети, док је на исти начин преварила је шездесетпетогодишњу жену из Теслића и под изговорм скидања црне магије узела јој више од 10. 000 КМ уз причу да ће јој унуче умријети.

Наиме, како је саопштено из полиције, 01. децембра прошле године, надлежној полицијској станици Полицијске управе Бањалука, оштећена особа пријавила је да је на кућну адресу дошла непозната женска особа, млађе животне доби.

-Сопштила је да ће из њене куће убрзо неко умријети, те да она може скинути ту магију уз наплату услуге. Оштећено лице је изнијело новац у износу од око 25.300 КМ. Након тога непозната женска особа је затражила од оштећеног лица да јој донесе потребне ствари за скидање магије, а потом искористила њено одсуство и удаљила се у непознатом правцу- саопштили су из ПУ Бањалука.

И Теслићка полиција дошла је до сазнања да је ова преваранткиња  представљајући се као врачара преварила и шездесетпетогодишњу жену из Теслића и под изговорм скидања црне магије узела јој више од 10 000 КМ.

Држављанка Србије је након потраге коју је расписала Полицијска станица Теслић у уторак око 23.30 ухапшена на граничном прелазу у мјесту Попови, подручје града Бијељина због сумње да је починила тешку крађу.

Ухапсили су је службеници Граничне полиције БиХ који су је затим пребацили у Добој, гдје је извршена криминалистичка обрада, а затим је предата у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој.

Из Полицијске управе Добој је саопштено да за лице иницијала П.Ђ. постоји основ сумње да је ушла у кућу власништво Р.Ј. из Теслића те од ње тражила да изнесе све драгоцјености и новац који има. "Да над истим изврши обред врачања како би истом помогла.

Током обеда наведено лице је тражене предмете запаковало у фолију којуње ставило у пластичну врећицу, а након тога је завршило обрд врачања и напустило кућу. Оштећено лице је примијетило да у врећици нема новца у износу од преко 10 000 КМ", наводи се у саопштењу.

Оперативним радом слузебници ПС Теслић су дошли до сазнања да је наведено лице извршило иста кривична дјела и на подручју Требиња.

Ђорђевићева је сазнајемо имала тактику да иде од куће до куће и нуди своје услиге, а у случају преварене жене искористила је њену слабост сазнавши да јој је унуче болесно, те ју је убиједила да је за то крива црна магија.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за два дјечака Наш град богатији за два дјечака
Просјечна цијена квадрата стана у Српској већа за 24,1 одсто Просјечна цијена квадрата стана у Српској већа за 24,1 одсто
Ово је цијена школарине на факултетима у Српској за академску 2024/25. годину Ово је цијена школарине на факултетима у Српској за академску 2024/25. годину
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    22h 59m
    0
  • Мотоциклиста слетио са пута, преминуо на путу до болнице
    19h 38m
    0
  • Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
    15h 56m
    7
  • У недјељу на Јасику парастос за погинуле борце ВРС
    23h 49m
    0
  • Поднесен захтјев за заказивање ванредне сједнице Скупштине Џудо савеза Републике Српске
    19h 33m
    1