Школе у Црној Гори почињу да раде по "систему семафора"

29.09.2020. 19:38
0
ИЗВОР: СРНА

Због лоше епидемиолошке ситуације у Црној Гори, почетак школске године одложен је за 1. октобар, а да ли ће полазак у школе у појединим општина и тада бити могућ, одлучиваће се у зависности од ситуације.

У ту сврху Министарство просвете саопштило је модел по коме почиње рад школа и вртића, а који ће бити подложан промјенама по "систему семафора", који је израдио Институт за јавно здравље.

"Систем семафора" подразумијева да ће од стања у појединој општини зависити да ли ће школе у тим општинама прећи на онлајн рад или ће пак функционисати нормално, саоштено је из тог ресора.

Сви вртићи почињу са радом 1. октобра.

Представник ИЈЗ Драган Лаушевић је казао да су имали интензивне консултације, покушавајући да обезбиједе да дјеца крену у школу, истовремено имајући у виду епидемиолошку ситуацију.

- Сматрамо да је боравак у школама по дефинисаном моделу епидемиолошки тренутно безбједнији него на игралиштима - саопштио је Лаушевић, пренио је портал РТЦГ.

Он је додао и да ће се наредних дана пратити стање по општинама по тзв. "систему семафора" и у наредним данима ће управо од тог предвидивог и на струци заснованог модела од ИЈЗ, зависити затварање и отварање школа.

Коментари 0
Повезане вијести
Указ о начину поздрављања 1884: По српском обичају сваки Србин… Указ о начину поздрављања 1884: По српском обичају сваки Србин…
Обуставља се настава на сјеверу Косова док се не повуче тзв. косовска полиција Обуставља се настава на сјеверу Косова док се не повуче тзв. косовска полиција
Милатовић положио заклетву и преузео предсједничку функцију Милатовић положио заклетву и преузео предсједничку функцију
Најчитаније
 • Запалио се мушкарац, повријеђен и полицајац који је покушао да га заустави
  13h 38m
  0
 • Жепа – болна, незацијељена рана (ВИДЕО)
  11h 57m
  5
 • Пацијент хеликоптером транспортован за Београд
  14h 2m
  0
 • Илија Работа из Пала проглашен за најбољег гуслара Републике Српске
  15h 28m
  0
 • Почело распоређивање специјалаца на Косову и Метохији
  7h 1m
  0