Школе у Црној Гори почињу да раде по "систему семафора"

29.09.2020. 19:38
0
ИЗВОР: СРНА

Због лоше епидемиолошке ситуације у Црној Гори, почетак школске године одложен је за 1. октобар, а да ли ће полазак у школе у појединим општина и тада бити могућ, одлучиваће се у зависности од ситуације.

У ту сврху Министарство просвете саопштило је модел по коме почиње рад школа и вртића, а који ће бити подложан промјенама по "систему семафора", који је израдио Институт за јавно здравље.

"Систем семафора" подразумијева да ће од стања у појединој општини зависити да ли ће школе у тим општинама прећи на онлајн рад или ће пак функционисати нормално, саоштено је из тог ресора.

Сви вртићи почињу са радом 1. октобра.

Представник ИЈЗ Драган Лаушевић је казао да су имали интензивне консултације, покушавајући да обезбиједе да дјеца крену у школу, истовремено имајући у виду епидемиолошку ситуацију.

- Сматрамо да је боравак у школама по дефинисаном моделу епидемиолошки тренутно безбједнији него на игралиштима - саопштио је Лаушевић, пренио је портал РТЦГ.

Он је додао и да ће се наредних дана пратити стање по општинама по тзв. "систему семафора" и у наредним данима ће управо од тог предвидивог и на струци заснованог модела од ИЈЗ, зависити затварање и отварање школа.

Коментари 0
Повезане вијести
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Најчитаније
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    9h 38m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    5h 4m
    0
  • Посни роштиљ од кромпира
    5h 14m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    5h 19m
    0
  • Саслушана мајка осумњиченог за убиство Данке Илић
    11h 58m
    0