Школе у Црној Гори почињу да раде по "систему семафора"

29.09.2020. 19:38
0
ИЗВОР: СРНА

Због лоше епидемиолошке ситуације у Црној Гори, почетак школске године одложен је за 1. октобар, а да ли ће полазак у школе у појединим општина и тада бити могућ, одлучиваће се у зависности од ситуације.

У ту сврху Министарство просвете саопштило је модел по коме почиње рад школа и вртића, а који ће бити подложан промјенама по "систему семафора", који је израдио Институт за јавно здравље.

"Систем семафора" подразумијева да ће од стања у појединој општини зависити да ли ће школе у тим општинама прећи на онлајн рад или ће пак функционисати нормално, саоштено је из тог ресора.

Сви вртићи почињу са радом 1. октобра.

Представник ИЈЗ Драган Лаушевић је казао да су имали интензивне консултације, покушавајући да обезбиједе да дјеца крену у школу, истовремено имајући у виду епидемиолошку ситуацију.

- Сматрамо да је боравак у школама по дефинисаном моделу епидемиолошки тренутно безбједнији него на игралиштима - саопштио је Лаушевић, пренио је портал РТЦГ.

Он је додао и да ће се наредних дана пратити стање по општинама по тзв. "систему семафора" и у наредним данима ће управо од тог предвидивог и на струци заснованог модела од ИЈЗ, зависити затварање и отварање школа.

Коментари 0
Повезане вијести
Бомбашки напад на Цетињу: Једна особа погинула, више повријеђених Бомбашки напад на Цетињу: Једна особа погинула, више повријеђених
Преминуо млади голман репрезентације Црне Горе Преминуо млади голман репрезентације Црне Горе
Пивска крвава бајка: Један од најсвирепијих злочина Другог свјетског рата Пивска крвава бајка: Један од најсвирепијих злочина Другог свјетског рата
Најчитаније
 • Демос више није дио власти у Палама
  20h 10m
  18
 • Павле Шкрба остварио тријумф у Мостару
  21h 59m
  0
 • Ко остварује право на стамбени кредит из средстава ИРБ-а?
  22h 18m
  0
 • Гол Јовића који је Србију оставио у игри за други круг (ВИДЕО)
  19h 38m
  0
 • Мокро: Приликом претреса куће одузета пушка
  2h 42m
  0