Шкребић: Казна за неношење маске 100 КМ

20.10.2020. 15:32
2

Вршилац дужности директора Инспектората Републике Српске Драгутин Шкребић рекао је данас да је за неношење маске на отвореном предвиђена казна од 100 КМ.

Шкребић је рекао да ће спровођење мјера Републичког штаба за ванредне ситуације, када је ријеч о физичким лицима, бити обавеза Комуналне полиције, те позвао грађане да их поштују.

Он је навео да ће све инспекцијске службе бити ангажоване искључиво на спровођењу нових мјера Републичког штаба за ванредне ситуације.

Шкребић је рекао да грађани могу да им пријаве све неправилности, а да ће инспектори изаћи на терен у свако доба дана и ноћи.

Он је навео да је током викенда на седам дана затворено 11 угоститељских објеката у Републици Српској јер је утврђено да се нису придржавали заштитних мјера с циљем спречавања и сузбијања заразних болест.

Шкребић је истакао да је до тога дошло јер новчане санкције нису дале резултате.

Нама није циљ кажњавање, већ да грађани поштују прописане мјере заштите од вируса корона како се епидемија не би ширила - рекао је Шкребић на конференцији за новинаре у Бањалуци након сједнице Репубичког штаба за ванредне ситуације.

Он каже да се ове мјере и спроводе како Српска не би дошла у тешку финансијску ситуацију затварањем свих финансијских активности, додајући да се чини све да до тога не дође.

- Циљ нам је заштита људи и економије, да имамо редовну исплату плата, пензија, да имамо редовна социјална давања и да сачувамо болничке капацитете - рекао је Шкребић.

Он је навео да се Српска прилагођава свјетским методама када је ријеч о мјерама за сузбијање вируса корона, те је њихово упориште у Закону о заштити становништва од заразних болести.

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Драган Максимовић 24.10.2020. 11:29
  Дишите пуним плућима. Степен дресуре, као и демографска, социјална и психолошка индоктринација, којој је људска личност подвргнута у ово доба, толико је висок да се граничи са потпуним лудилом, без премца у људској историји.
 • Generic placeholder image
  Sunčica Damjanović 20.10.2020. 18:09
  Imam astmu ne mogu da dišem normalno a kad stavim masku kako da dišem ne samo ja već mnogi.Ova mjera je uvedena da bi komunalna policija imala šta da radi.Na svako pitanje upućeno komunalnoj policiji građani dobiju odgovor"Nismo mi nadležni"
Повезане вијести
Мјере у Српској продужене до 21. децембра
У Источном Сарајеву вирус корона потврђен код 11 особа
Тривић: До краја полугодишта настава у школским клупама
Најчитаније
 • Пронађена лица која су оштетила путнички аутомобил у Сокоцу
  26.11.2020
  0
 • Мигрант напао дјевојку у сарајевском насељу Добриња
  25.11.2020
  2
 • Прераст - природни феномен у кориту Паљанске Миљацке
  25.11.2020
  0
 • Физички напао суграђанку, те јој оштетио аутомобил
  26.11.2020
  0
 • Како се у Болници "Србија" боре са пошасти 21. вијека? (ВИДЕО)
  26.11.2020
  0