Шкребић: Казна за неношење маске 100 КМ

20.10.2020. 15:32
2
ИЗВОР: СРНА

Вршилац дужности директора Инспектората Републике Српске Драгутин Шкребић рекао је данас да је за неношење маске на отвореном предвиђена казна од 100 КМ.

Шкребић је рекао да ће спровођење мјера Републичког штаба за ванредне ситуације, када је ријеч о физичким лицима, бити обавеза Комуналне полиције, те позвао грађане да их поштују.

Он је навео да ће све инспекцијске службе бити ангажоване искључиво на спровођењу нових мјера Републичког штаба за ванредне ситуације.

Шкребић је рекао да грађани могу да им пријаве све неправилности, а да ће инспектори изаћи на терен у свако доба дана и ноћи.

Он је навео да је током викенда на седам дана затворено 11 угоститељских објеката у Републици Српској јер је утврђено да се нису придржавали заштитних мјера с циљем спречавања и сузбијања заразних болест.

Шкребић је истакао да је до тога дошло јер новчане санкције нису дале резултате.

Нама није циљ кажњавање, већ да грађани поштују прописане мјере заштите од вируса корона како се епидемија не би ширила - рекао је Шкребић на конференцији за новинаре у Бањалуци након сједнице Репубичког штаба за ванредне ситуације.

Он каже да се ове мјере и спроводе како Српска не би дошла у тешку финансијску ситуацију затварањем свих финансијских активности, додајући да се чини све да до тога не дође.

- Циљ нам је заштита људи и економије, да имамо редовну исплату плата, пензија, да имамо редовна социјална давања и да сачувамо болничке капацитете - рекао је Шкребић.

Он је навео да се Српска прилагођава свјетским методама када је ријеч о мјерама за сузбијање вируса корона, те је њихово упориште у Закону о заштити становништва од заразних болести.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Драган Максимовић 24.10.2020. 11:29
    Дишите пуним плућима. Степен дресуре, као и демографска, социјална и психолошка индоктринација, којој је људска личност подвргнута у ово доба, толико је висок да се граничи са потпуним лудилом, без премца у људској историји.
  • Generic placeholder image
    Sunčica Damjanović 20.10.2020. 18:09
    Imam astmu ne mogu da dišem normalno a kad stavim masku kako da dišem ne samo ja već mnogi.Ova mjera je uvedena da bi komunalna policija imala šta da radi.Na svako pitanje upućeno komunalnoj policiji građani dobiju odgovor"Nismo mi nadležni"
Повезане вијести
Сутра исплата априлских пензија Сутра исплата априлских пензија
„Пронађи ме“ ускоро и у Српској „Пронађи ме“ ускоро и у Српској
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    12h 16m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    21h 8m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    14h 59m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    18h 44m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    9h 51m
    4