Скупо наплатили јефтину струју

17.12.2019. 20:11
0
ИЗВОР: Srpska.info

Бројни грађани посљедњих дана жале се на рад „Електрокрајине“ Бањалука, јер им стижу, како тврде, много већи рачуни за струју него што су очекивали.

Према њиховим ријечима, највећи проблем је у томе што су им из овог предузећа и јефтину струју обрачунавали као скупљу.

Међу онима који је имао негативно искуство с „Електрокрајином“ је и Љубомир Петровић из Бањалуке, који нам се пожалио на рад “Електродстрибуције” Лакташи.

Петровић за Српскаинфо каже да му је ово трећа година како му долазе већи рачуни за струју.

– Имам викендицу у Слатини код Лакташа и током љета су ми долазили рачуни на којима је писало да сам потрошио нула киловата. Послије тога су дошли у окторбру и пописали сву потрошњу – појашњавао Петровић.

Каже да је проблем у томе што су му електричари обрачунали све као скупу струју, иако сви знају да се током љета обрачунава јефтина струја.

– Ово није било први пут да се то дешава. Узео сам све рачуне и отишао у  „Електродистрибуцију“ Лакташи да се жалим и да им укажем на њихове пропусте – додаје Петровић.

Истиче да се ту посебно изнервирао радом службеника, јер су се они понашали као да је све то по закону.

Слика

– Када сам им испричао шта се десило, они су ме онако опуштено питали шта се жалим, “па то је само десетак марака”!? Јесте десетак марака, али те паре сам ја зарадио. Затим су рекли да ја могу сам пописивати струју на бројилу и доносити им стање. Рекао сам им да ћу то радити кад ме ставе на платни списак, јер постоји човек који добија плату за тај посао – појаснио је Петровић.

Када је упитао зашто нису долазили да обрачунају струју, радница га је питала да ли има пса у дворишту.

– И на тај начин су се покушали оправдати. Међутим, немам ни цуку у дворишту и могу прићи без проблема да очитају стање – каже Петровић.

Додаје да он вјероватно није једини којем се то десило и пита се колико пара добије „Електрокрајина“ на овај начин “кад вара грађане”.

Према његовим ријечима, дешавало се раније и да му у Бањалуци дође рачун за струју на којем пише да је потрошио много више киловата него што јесте.

У “Електоридстрибуцији” Лакташи су нам рекли да врше мјесечне контроле, али да се дешавају појединачни случајеви да не очитају сваки мјесец неприступачна мјерна мјеста.

Они су појаснили да су контролоре дисциплински кажњавали због оваквих пропуста, ако се они утврде.

– Конкретног потрошача позивамо да се званично обрати у надлежну “Електродистрибуцију” ради корекције обрачуна и притужби. Тек у том случају правна служба „Електрокрајине“ може да реагује. Реакција на „рекла-казала“ приче ни правно ни морално нису ствари којим се бавимо – закључили су у “Електродистрибуцији” Лакташи.

Коментари 0
Повезане вијести
Владичић појаснио коме ће струја бити скупља, а коме не Владичић појаснио коме ће струја бити скупља, а коме не
ЕРС: Нису у нашој надлежности одлуке о промјени цијене струје, цијену овакве одлуке платиће грађани ЕРС: Нису у нашој надлежности одлуке о промјени цијене струје, цијену овакве одлуке платић...
Поскупљује струја у Републици Српској Поскупљује струја у Републици Српској
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    17h 6m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    22h 39m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    23h 31m
    1
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    2h 39m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    23h 36m
    0