Скупштина града Источно Сарајево: Корисници станова у власништву града постали власници истих

02.06.2020. 15:18
0
ИЗВОР: Катера

На редовној 28. сједници Скупштине града Источно Сарајево усвојена је Одлука о откупу станова у власништву града Источно Сарајево, којом се подразумијева пренос власништва над девет станова са града Источно Сарајево на породице из категорије борачке популације.

Град Источно Сарајево власник је 22 стана на подручју Источног Сарајева, од тога девет станова одређено је за борачку популацију.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић истакао је да се дуже времена тражио начин како да корисници станова града Источно Сарајево постану власници истих.

- Уз помоћ нашег ресорног Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове, и у комуникацији са другим институцијама, нашли смо начин да, по Закону о приватизацији, можемо да обезбиједимо да ови корисници у том поступку постану власници, а да не морају платити  средства граду Источном Сарајеву – рекао је градоначелник Вуковић.

Слика

 

Вуковић је најавио да ће се на наредним сједницама одлучити по ком моделу и на који начин ће се ријешити питање преосталих 13 станова, у којима се налазе претежно социјалне категорије.

Ја могу најавити да град има амбицију да ријеши то питање, јер не желимо, и нема потребе да остајемо трајно власници те имовине – нагласио је Вуковић.

На дневном реду Скупштине града Источно Сарајево нашао се и Извјештај о раду градоначелника и Градске управе Источно Сарајево за 2019. годину, са 18 гласова „за“ и 10 „против“.

Градоначелник Вуковић истакао је да је, без обзира што је 10 гласова „против“ овог Извјештаја, било много похвала на рачун рада градоначелника и Градске управе.

- Рад градоначелника и Градске управе обиљежен је у 2019. години бројним догађајима. То је година у којој смо реализовали највећи пројекат овог мандата, а то су Олимпијске игре младих „ЕY OF 2019.“, који је сигурно, у фебруару 2019. године, промовисао Источно Сарајево на један посебан начин, и позиционирао нас у оквиру породице Зимских олимпијских спортова, на оно мјесто гдје одавно нисмо били – нагласио је Вуковић.

Вуковић је подсјетио да је град за реализацију овог пројекта добио два посебна признања, а то су признање од Уједињених нација и признање у Монаку од принца Алберта II, за дипломатску активност 2019. године, и додао да је поред овог пројекта вриједан пажње и пројекат видео-надзора на простору града Источно Сарајево, који ће град помагати и ове године.

Слика

Кроз усвојену Одлуку о извршењу буџета града Источно Сарајево установљено је да је 2019. година завршена успјешно, и са позитивним пословањем. Буџет је усвојен у проценту 99.59%.

На сједници Скупштине града разматрани су и Извјештаји о раду предузећа која послују на територији Источног Сарајева, и утврђено је да је свако предузеће позитивно пословало.

Директор Туристичке организације Јахорина Игор Тошић изјавио је да је усвојен Извјештај ове организације, да је суштина Извјештаја константан раст прихода, те да је том порасту допринијела добра сарадња са свим субјектима из области туризма, а првенствено са Олимпијским центром Јахорина.

Јахорина је постала бренд Републике Српске. За Јахорину се чује широм свијета. Постала је једна озбиљна туристичка дестинација, и примарна дестинација у граду Источно Сарајеву и у Републици Српској – истакао је Тошић.

Коментари 0
Повезане вијести
Градоначелник Источног Сарајева покренуо иницијативу измјене Закона о буџетском систему Републике Српске Градоначелник Источног Сарајева покренуо иницијативу измјене Закона о буџетском систему Ре...
Прихваћен споразум о изградњи градске куће у Палама Прихваћен споразум о изградњи градске куће у Палама
Усвојен извјештај о раду градоначелника и Градске управе Усвојен извјештај о раду градоначелника и Градске управе
Најчитаније
  • Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића
    11h 14m
    0
  • Обиљежене 142 године од Улошког устанка
    10h 48m
    0
  • Најављено поскупљење горива на бензинским пумпама у БиХ
    9h 54m
    4
  • Морбилима заражено 309 лица, у Источном Сарајеву 33 лица
    3h 16m
    0
  • Подржимо представнице Источног Новог Сарајева на "Ритму Европе"
    12h 15m
    0