Skupština grada Istočno Sarajevo: Korisnici stanova u vlasništvu grada postali vlasnici istih

02.06.2020. 15:18
0
IZVOR: Katera

Na redovnoj 28. sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo usvojena je Odluka o otkupu stanova u vlasništvu grada Istočno Sarajevo, kojom se podrazumijeva prenos vlasništva nad devet stanova sa grada Istočno Sarajevo na porodice iz kategorije boračke populacije.

Grad Istočno Sarajevo vlasnik je 22 stana na području Istočnog Sarajeva, od toga devet stanova određeno je za boračku populaciju.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković istakao je da se duže vremena tražio način kako da korisnici stanova grada Istočno Sarajevo postanu vlasnici istih.

- Uz pomoć našeg resornog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove, i u komunikaciji sa drugim institucijama, našli smo način da, po Zakonu o privatizaciji, možemo da obezbijedimo da ovi korisnici u tom postupku postanu vlasnici, a da ne moraju platiti  sredstva gradu Istočnom Sarajevu – rekao je gradonačelnik Vuković.

Slika

 

Vuković je najavio da će se na narednim sjednicama odlučiti po kom modelu i na koji način će se riješiti pitanje preostalih 13 stanova, u kojima se nalaze pretežno socijalne kategorije.

Ja mogu najaviti da grad ima ambiciju da riješi to pitanje, jer ne želimo, i nema potrebe da ostajemo trajno vlasnici te imovine – naglasio je Vuković.

Na dnevnom redu Skupštine grada Istočno Sarajevo našao se i Izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave Istočno Sarajevo za 2019. godinu, sa 18 glasova „za“ i 10 „protiv“.

Gradonačelnik Vuković istakao je da je, bez obzira što je 10 glasova „protiv“ ovog Izvještaja, bilo mnogo pohvala na račun rada gradonačelnika i Gradske uprave.

- Rad gradonačelnika i Gradske uprave obilježen je u 2019. godini brojnim događajima. To je godina u kojoj smo realizovali najveći projekat ovog mandata, a to su Olimpijske igre mladih „EY OF 2019.“, koji je sigurno, u februaru 2019. godine, promovisao Istočno Sarajevo na jedan poseban način, i pozicionirao nas u okviru porodice Zimskih olimpijskih sportova, na ono mjesto gdje odavno nismo bili – naglasio je Vuković.

Vuković je podsjetio da je grad za realizaciju ovog projekta dobio dva posebna priznanja, a to su priznanje od Ujedinjenih nacija i priznanje u Monaku od princa Alberta II, za diplomatsku aktivnost 2019. godine, i dodao da je pored ovog projekta vrijedan pažnje i projekat video-nadzora na prostoru grada Istočno Sarajevo, koji će grad pomagati i ove godine.

Slika

Kroz usvojenu Odluku o izvršenju budžeta grada Istočno Sarajevo ustanovljeno je da je 2019. godina završena uspješno, i sa pozitivnim poslovanjem. Budžet je usvojen u procentu 99.59%.

Na sjednici Skupštine grada razmatrani su i Izvještaji o radu preduzeća koja posluju na teritoriji Istočnog Sarajeva, i utvrđeno je da je svako preduzeće pozitivno poslovalo.

Direktor Turističke organizacije Jahorina Igor Tošić izjavio je da je usvojen Izvještaj ove organizacije, da je suština Izvještaja konstantan rast prihoda, te da je tom porastu doprinijela dobra saradnja sa svim subjektima iz oblasti turizma, a prvenstveno sa Olimpijskim centrom Jahorina.

Jahorina je postala brend Republike Srpske. Za Jahorinu se čuje širom svijeta. Postala je jedna ozbiljna turistička destinacija, i primarna destinacija u gradu Istočno Sarajevu i u Republici Srpskoj – istakao je Tošić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva pokrenuo inicijativu izmjene Zakona o budžetskom sistemu Republike Srpske Gradonačelnik Istočnog Sarajeva pokrenuo inicijativu izmjene Zakona o budžetskom sistemu Re...
Prihvaćen sporazum o izgradnji gradske kuće u Palama Prihvaćen sporazum o izgradnji gradske kuće u Palama
Usvojen izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave Usvojen izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave
Najčitanije
  • Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića
    8h 56m
    0
  • Obilježene 142 godine od Uloškog ustanka
    8h 30m
    0
  • Najavljeno poskupljenje goriva na benzinskim pumpama u BiH
    7h 36m
    3
  • Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
    9h 57m
    0
  • Na autobuskoj stanici u Zagrebu ustaški simboli i poruka "Ubi Srbina"
    10h 46m
    2