Скупштина општине Источна Илиџа оштро осудила изјаву Бакира Изетбеговића

25.01.2021. 17:04
1
ИЗВОР: Катера

У сали Општине Источна Илиџа данас је одржана Прва редовна сједница Скупштине општине Источна Илиџа.

Усвојена је 21 тачка дневног реда, а међу њима је најзначајнија одлука која се односи на цијену закупа јавних површина за оглашавање на подручју Источне Илиџе, која је смањена за 50 одсто.

На данашњој сједници нису изабрани одборници који ће своју општину представљати у Скупштини града Источно Сарајево, јер је сједница, у складу са пословником о раду Скупштине општине, прекинута на приједлог СДС-а због усаглашавања.

Наставак сједнице заказан је за седам дана.

Слика

Одборници у Скупштини општине Источна Илиџа једногласно су осудили недавну изјаву Бакира Изетбеговића о српском народу, који је "српски народ окарактерисао као лош народ“.

Они су послали јасну поруку да је „ратно – хушкачкој политици“ дошао крај и да је изјава Бакира Изетбеговића срамна.

На данашњој сједници поред ових, изгласане су и Одлука о разрјешењу в.д. директора ЈЗУ ''Дом здравља'' Источно Сарајево, Одлука о утврђивању најниже почетне продајне тржишне цијене грађевинског земљишта по зонама градског грађевинског земљишта и осталог грађевинског земљишта на подручју општине Источна Илиџа, Одлука о висини просјечне грађевинске цијене 1 м2 корисне површине стамбеног и пословног простора на подручју општине Источна Илиџа, Одлука о приступању изради Измјена и допуна дијела Регулационог плана дијела подручја општина општина Српско Ново Сарајево и Српска Илиџа Ул. Иве Андрића - ријека Добриња дио: ''Јелав'', Одлуку о начину и условима продаје неизграђеног градског грађевинског земљишта путем непосредне погодбе локалитет Вељине.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    A 25.01.2021. 18:30
    Izetbegovic dokazani neprijatelj srpskog naroda dzaba mu danasnja obajsnjenja. Licemjer, obraz guzica.
Повезане вијести
Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години
Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
Прекид електричне енергије у Источној Илиџи Прекид електричне енергије у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    5h 52m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    23h 35m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    17h 52m
    6
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    19h 26m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    3h 21m
    0