Скупштина општине Сјеверна Митровица изгласала одлуку о прикључењу Асоцијацији косовских општина

30.06.2023. 18:44
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Посланица Самоопредјељења у Скупштини општине Сјеверна Митровица Аида Ферати-Дољи саопштила је да су одборници на сједници изгласали да се ова општина придружи Асоцијацији косовских општина.

Она је након сједнице на Фејсбуку написала да је овај корак „показатељ посвећености јачању и сарадње локалних самоуправа".

- Данас је на сједници Скупштини општине гласано у корист учлањења Сјеверне Митровице у Асоцијацију косовских општина. Ово гласање показује посвећеност и подршку снажној сарадњи и јачању локалне власти. Сарадња и интеграција општина кључни су за рјешавање изазова и изградњу уједињенијег и одрживијег друштва за све - рекла је Дољи.

Извршни директор Асоцијације косовских општина Сазан Ибрахим рекао је да ће одлука Скупштине општине Сјеверна Митровица бити упућена Министарству администрације и локалне самоуправе на оцјену законитости, а затим се очекује да буде упућена у Асоцијацију на разматрање.

Асоцијација косовских општина (АКО) основана је 2001. године, као непрофитна организација, чији су чланови органи локалних самоуправа, изузимајућу српске општине.

Српска листа: Одлука о чланству Сјеверне Митровице у Косовској асоцијацији општина ништавна

Из Српске листе поручују да је одлука о чланству у Косовској асоцијацији општина, коју је данас изгласала „нелегална и нелегитимна" скупштинска већина општине Сјеверна Митровица ништавна и да је нико међу грађанима те општине не сматра релевантном, јер Србе, како истичу, искључиво занима формирање Заједнице српских општина.

- Ова одлука има једини значај јер представља доказ јасне намјере режима Аљбина Куртија да настави са ескалацијом ситуације на терену и изазивање додатне тензије и служи интересу Аљбина Куртија, а не грађана ове општине - наводи се у саопштењу.

Српски народ и грађани Сјеверне Митровице, истичу из Српске листе, нису показали никакву жељу за овим чланством, већ је то, како кажу, жеља Аљбина Куртија да погорша стање на терену, и да изврши додатни притисак на наш народ.

Поручују да српски народ искључиво занима Заједница српских општина.

- Што се удруживања тиче, наше грађане занима искључиво Заједница српских општина, као кровна институција српског народа који ће се удруживањем српских општина у ову институцију заштитити од режима Аљбина Куртија, или неког другог ко би пожелио сутра да своју политичку каријеру гради на репресији српског народа - закључили су из странке, преноси Спутњик.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Ђурђевдан у Призрену Обиљежен Ђурђевдан у Призрену
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Најчитаније
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    22h 26m
    0
  • Полицајац годинама просјацима узимао новац
    23h 4m
    1
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    10h 2m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    11h 49m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    10h 49m
    0