Skupština opštine Sjeverna Mitrovica izglasala odluku o priključenju Asocijaciji kosovskih opština

30.06.2023. 18:44
0
IZVOR: glassrpske.com

Poslanica Samoopredjeljenja u Skupštini opštine Sjeverna Mitrovica Aida Ferati-Dolji saopštila je da su odbornici na sjednici izglasali da se ova opština pridruži Asocijaciji kosovskih opština.

Ona je nakon sjednice na Fejsbuku napisala da je ovaj korak „pokazatelj posvećenosti jačanju i saradnje lokalnih samouprava".

- Danas je na sjednici Skupštini opštine glasano u korist učlanjenja Sjeverne Mitrovice u Asocijaciju kosovskih opština. Ovo glasanje pokazuje posvećenost i podršku snažnoj saradnji i jačanju lokalne vlasti. Saradnja i integracija opština ključni su za rješavanje izazova i izgradnju ujedinjenijeg i održivijeg društva za sve - rekla je Dolji.

Izvršni direktor Asocijacije kosovskih opština Sazan Ibrahim rekao je da će odluka Skupštine opštine Sjeverna Mitrovica biti upućena Ministarstvu administracije i lokalne samouprave na ocjenu zakonitosti, a zatim se očekuje da bude upućena u Asocijaciju na razmatranje.

Asocijacija kosovskih opština (AKO) osnovana je 2001. godine, kao neprofitna organizacija, čiji su članovi organi lokalnih samouprava, izuzimajuću srpske opštine.

Srpska lista: Odluka o članstvu Sjeverne Mitrovice u Kosovskoj asocijaciji opština ništavna

Iz Srpske liste poručuju da je odluka o članstvu u Kosovskoj asocijaciji opština, koju je danas izglasala „nelegalna i nelegitimna" skupštinska većina opštine Sjeverna Mitrovica ništavna i da je niko među građanima te opštine ne smatra relevantnom, jer Srbe, kako ističu, isključivo zanima formiranje Zajednice srpskih opština.

- Ova odluka ima jedini značaj jer predstavlja dokaz jasne namjere režima Aljbina Kurtija da nastavi sa eskalacijom situacije na terenu i izazivanje dodatne tenzije i služi interesu Aljbina Kurtija, a ne građana ove opštine - navodi se u saopštenju.

Srpski narod i građani Sjeverne Mitrovice, ističu iz Srpske liste, nisu pokazali nikakvu želju za ovim članstvom, već je to, kako kažu, želja Aljbina Kurtija da pogorša stanje na terenu, i da izvrši dodatni pritisak na naš narod.

Poručuju da srpski narod isključivo zanima Zajednica srpskih opština.

- Što se udruživanja tiče, naše građane zanima isključivo Zajednica srpskih opština, kao krovna institucija srpskog naroda koji će se udruživanjem srpskih opština u ovu instituciju zaštititi od režima Aljbina Kurtija, ili nekog drugog ko bi poželio sutra da svoju političku karijeru gradi na represiji srpskog naroda - zaključili su iz stranke, prenosi Sputnjik.

Komentari 0
Povezane vijesti
Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    1h 19m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    19h 41m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    20h 56m
    1
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    16h 49m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    19h 55m
    1