Слађана Јашаревић за Катеру о инциденту са Додиком

01.10.2021. 11:13
7
ИЗВОР: Катера

Новинар БН телевизије Слађана Јашаревић у разговору за портал Катера рекла је да је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик јуче прешао сваку границу односа према њеној матичној кући и новинарима који раде за ову телевизију, називајући их издајницима.

Јашаревићева је истакла да оно што Додик годинама ради јесу неосновани и брутални напади на БН телевизију по принципу: "Ако ниси са мном, одмах си против мене".

- Није проблем да он размишља да смо ми против њега, али је проблем што он себе, као и обично, поистовјећује са Републиком Српском. Ако ви кажете да је Милорад Додик урадио нешто лоше или да не заслужује функцију на којој се налази или ако кажете да узурпира функцију члана Предсједништва и функцију предсједника Републике Српске, Владе и свих министара, он вас одмах оптужи да сте издајници Републике Српске - рекла је Јашаревићева за наш портал.

Она каже да су запослени на БН телевизији већ одавно навикли на такве оптужбе, али да је Додик јуче прешао "црвену тачку", изјавивши како на БН телевизији "једва чекају да неко умре" у Републици Српској.

- И још низ монструозних лажи и оптужби је изјавио, и то је била граница преко које ја лично нисам могла да пређем - рекла је Јашаревићева.

Јашаревићева је додала да је након синоћње конференције за новинаре, одржане у Административном центру Владе Републике Српске у Источној Илиџи, добила на десетине порука и позива подршке од колега, али да у сали за медије ниједан медиј није стао у њену одбрану.

Она каже да није њено да се мијеша у то због чега је колеге нису подржале јуче, да ли због страха или из користи коју имају штитећи Додика, али да је након одласка са конференције за новинаре, добила много подршке.

Додала је да ниједан медиј, такође, није јавно стао у одбрану БН телевизије.

Подсјећамо, на конференцији за новинаре члана Предсједништва БиХ, дошло је до вербалног сукоба између Милорада Додика и новинарке БН Телевизије Слађане Јашаревић, која је на крају напустила конференцију за медије.

Прије њеног питања, Додик је више од 15 минута говорио о БН телевизији оптуживши њихове новинаре да су измислили аферу “Кисеоник”, да су издајници Републике Српске и да им ништа није свето.

Након тога, Додик је додао да "ови са БН телевизије нису нормални" и Јашаревићеву назвао издајником, те поновио да је БН телевизија издајничка. 

- Ваша телевизија је дио удруженог злочиначког подухвата против Републике Српске и наравно да сте инструисани да радите ово што радите. Ви сте највећи злотвори у Републици Српској – рекао је Додик.

Коментари 7
  • Generic placeholder image
    Mitar 02.10.2021. 00:35
    Ima li ovah covjek trunku ljudskosti ?
  • Generic placeholder image
    Jedna kap 01.10.2021. 22:28
    Sa gospodinom -gospodski, a sa seljacinom nema sta pricati.
  • Generic placeholder image
    Mile 01.10.2021. 19:05
    Bravo Slađo ,upravu si ,sto zbog straha sto zbog koristi i ličnih interesa novinari a i bogami mnogi se ne smiju suprotstaviti,ako nisi njegova stranka ne mozes dobiti nista a to nista je posao koji je nesto osnovno sto svaki covjek mora imati.Jadno je sve ovo a pogotovo sto vlada pritisak samo jedne stranke
  • Generic placeholder image
    Srboljub 01.10.2021. 17:22
    Mile je korumpiran, kao i svi iz njegove opozicije, ali njemu prijetnje sankcijama a vlasniku bn gostoprimstvo u SAD. Zato mu čestitam na odgovoru eskobaru jer zapadni divljaci samo takav jezik razumiju, a šta nam oni misle i žele poručili su nam u ratu sa uran. Bombama.
  • Generic placeholder image
    Www 01.10.2021. 16:09
    Novinari su postali toliko bezobrazni, objavljuju sve i svašta bez ikakve provjere, pritom toliko bahatosti i ne kulture ni u jednom segmentu nisam vidio, ne odgovaraju nikome ni za sta, strasno, samo kod nas moze, vrijedjati, pljuvati, omalovazati, a da nikom ne polažu račune, strasno
  • Generic placeholder image
    Skijaš 01.10.2021. 13:11
    Slađana, ja se ne bih sekirao zbog budala.
  • Generic placeholder image
    Соколац 01.10.2021. 11:51
    Подршка за ову храбру жену! Свака част!
Повезане вијести
Додик предложио свим странкама да не учествују на изборима према Шмитовим наметнутим правилима Додик предложио свим странкама да не учествују на изборима према Шмитовим наметнутим прави...
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    6h 20m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    19h 30m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    20h 2m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    18h 21m
    0
  • Младић избоден ножем у парку!
    22h 24m
    0