Славија побиједила на 20. рођендан "Соколова"

20.11.2021. 21:03
0
ИЗВОР: SportDC.net

Фудбалери Славије савладали су у посљедњем колу јесењег дијела сезоне у м:тел Првој лиги Републике Српске Алфа Модричу са убједљивих 4:0.

Била је ово утакмица која је протекла у свечаној атмосфери и лијепом фудбалском амбијенту на стадиону Славије.

Најватреније присталице Славије, Соколови, су се вратили на стадион и прославили свој 20. рођендан. Сигурно, десетак година је прошло како су се у оваквом броју посљедњи пут одазвали навијачи Славије на утакмицу и поново се на фудбалском здању у Источном Сарајеву играло у једном правом спортском амбијенту, какав и заслужује клуб Славијине традиције.

Већ у првом правом нападу на утакмици Славији долази до водства. Ђорђе Авдаловић је одиграо у средину, ту су искомбиновала браћа Бјелош, Дејан је асистирао за Николу, а овај рутински погодио гол поред немоћног Михајла Радуловића за водство Славије 1:0.

Наставила је Славија са иницијативом и након тог поготка. Амар Беширевић је након прекида главом шутирао, Михајло Радуловић сјајно интервенисао, али је судија Божидар Рустић махао офсајд, па би гол и да га је дао био поништен.

До другог гола Славија долази у 27. минуту. Јован Бокић је пробио по десној страни, оборио га је Митар Трифковић, а судија Драган Кесић показује без пуно оклијевања на пенал. Сигуран извођач био је Никола Бјелош.

Једну од озбиљњих шанси у првом дијелу, што довољно говори и о самој игри гостију, Алфа Модрича је имала у 40. минуту меча. Матеја Божић је све сам урадио, али шутирао премлако у Нину Неџибовића.

Умало да Славија у 42. минуту потпуно нокаутира Алфа Модричу. Погријешио је Михајло Радуловић, траљаво је ударио лопту у намјери да је испуца, Јован Бокић је дошао до ње у казненом простору, али није успио да упути ударац ка голу и казни ту грешку, па је остало 2:0.

И у наставак сусрета Славија улази много конкретније у односу на госте, који су мора се то рећи, дошли са свега три играча на клупи за резерве.

Горан Поповић је у шанси послије прекида у 49. минуту шутира преко гола, а онда послије грешке Матеје Божића и пресјечене лопте Адела Ајкунића у шанси је Слободан Вучинић, но у посљедњи тренутак је изблокиран тај шут.

Славија до трећег гола стиже у 66. минути. Био је то напад по десној страни, Ђорђе Авдаловић је имао лопту, могао је и сам завршавати акцију, несебично је одиграо за Луку Асентића, а нападач Славије који је непуну минуту раније ушао у игру постиже гол из свог првог контата са лоптом за убједјивих 3:0.

Није Славија стала ни након тог постигнутог гола. Одиграли су пред својим навијачима заиста најбољу утакмицу ове сезоне, а до четвртог гола стижу у 77. минути.

Послије корнера, гости избацују прву лопту, а она се враћа Аделу Ајкунићу на лијевој страни. Искобиновао је са Николом Бабаном, овај је ушао у казнени простор, вратио повратну за Ђорђа Авдаловића, а млади офанзивац Соколова постиже свој први сениорски погодак за Славију и доноси убједљиво водство домаћих.

Могла је Алфа Модрича да стигне до почасног поготка у 87. минуту утакмице. Побјегао је Матеја Божић са центра сам према голману Неџибовићу, кренуо да га заобилази, голман Славије је прочитао његову намјеру и избио му лопту, али она остаје у посједу Божића, он се намјешта на шут и погађа пречку Славијиног гола.

Имаo је Божић шансу и у 90. минути. Сада је побјегао по лијевој страни, шутирао, али Нино Неџибовић још једном одлично интервенише.

СЛАВИЈА – АЛФА МОДРИЧА 4:0 (2:0)

СРЦ „Славија“

Гледалаца: 1000

Судија: Драган Кесић (Градишка) 

Стријелци: 1:0 Н. Бјелош 4, 2:0 Н. Бјелош 57, 3:0 Асентић 67, 4:0 Авдаловић 77

Жути картони: Бабан, Митрашиновић (Славија)

СЛАВИЈА: Неџибовић, Бабан, Беширевић, Поповић, Бабић (од 49. Вучинић), Н. Бјелош (од 66. Митрашиновић), Перовић, Авдаловић, Бокић (од 49. Ајкунић), Д. Бјелош (од 66. Асентић), Пушара (од 78. Бојанић).

АЛФА МОДРИЧА: Мих. Радуловић, Мил. Радуловић, Прљета (од 81. Јанковић), Куртеши (од 59. Хасичић), Пљеваљчић, Божић, Нинковић, Трифковић, Стојановић, Шошкић (од 75. Симић), Цвијановић.

Коментари 0
Повезане вијести
Станић: Једна од квалитетнијих утакмица у прољећном дијелу Станић: Једна од квалитетнијих утакмица у прољећном дијелу
Станић: Задовољство је поново бити у Славији Станић: Задовољство је поново бити у Славији
Славија на крилима Ерића и Гојковића до три важна бода Славија на крилима Ерића и Гојковића до три важна бода
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 32m
    1
  • Партизан мијења име!
    15h 14m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 47m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 21m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    23h 6m
    3