"Славија" убједљиво славила против "Посушја"

10.12.2023. 20:13
0
ИЗВОР: sportdc.net

Кошаркаши "Славије" из Источног Сарајева су у 10. колу првенства Босне и Херцеговине савладали "Посушје" на свом паркету 86:65. Коначно је "Славија" заиграла онако како се од ње очекује  и сигурном игром је стигла до трећег тријумфа у сезони.

Није изгледало лоше у првој четвртини по "Соколове". Осим неколико рупа у одбрани и неизграђених напада дјеловало је то сасвим коректно, другачије него се у ових десет кола од "Соколова" навикло. Послије резултатског егала у првих пет минута и углавном вођства гостију, који су наступили без Крста Бјелице и Квинтона Греја који се није скидао. Са друге стране, није било Хенрија Тенкслија због повреде и он је и зпрвог реда трибине бодрио своје саиграче, док је Дарко Дамјановић био ровит, па му је и минутажа значајно смањена.

Дебитант у дресу "Соколова", који је током седмице стигао у Источно Сарајево и одрадио тек пар тренинга са екипом начиње госте „меком“ тројком, а на то се наслањају поени Александра Илића и тројка Душана Елеза, па "Славија" серијом 8:0 одлази на 20:12, што тјера Данијела Реза на први тимеоут на утакмици. Он дјелимично даје резултат, "Славија" у минут и по до краја четвртине остаје без поена, они дају три, те се на прву обавезну паузу одлази са 20:15.

У 2/4 једна равноправна утакмица. "Славија" на моменте изгледа јако добро, али преко „магичних“ +8 никако није могла. Долазила би до те разлике, "Посушје" би се враћало у игру, па се тако и завршила четвртина. Имало је "Посушје" напад за вођство, али нису погодили, па је "Славија" на полувријеме понијела +1, 42:41.

"Славија" у трећој дионици затеже одбрану, спушта "Посушје" на свега шест поена за читаву четвртину, од чега је пет убацио Март, али све до самог финиша ни они сами нису успјели да материјализују добру одбрану са већом разликом од до тада максималних осам поена. Али, тројка Александра Илића пробија ту баријеру, води "Славију" на +11, а на то се наслањају поени Баха из офанзивног скока и још два пенала Душана Елеза и "Славија" пред посљедњих десет минута има +15, 62:47.

И четврта четвртина почиње онако како "Соколови" желе, Александар Илић погађа своју четврту тројку вечерас из седам покушаја и води "Соколове" на +18, 65:47. Функционисале су ствари у игри "Славије", а мањи проблем је било само то што су из три мала фаулова госте слали на линију пенала, али "Посушје" то није искористило, тек 3/6 и "Славија" послије поена Његовановића одлази на +20, 70:50.

Високих 18 разлике у завршници утакмице Александар Вржина је искористио да испразни и клупу, па су шансу добили млади Лука Сикираш, Матија Обреновић и Стефан Пејичић, који не добијају превише минута за игру, те је "Славија" утакмицу завршила са петорком у којој су Душан Елез и Кристијан Крунић били двојица најстаријих на терену. Успјешно су привели утакмицу крају, одиграли добру одбрану и наградили се тројком Елеза и поенима Обреновића за коначних +21.

Најефикаснији у екипи "Славије" били су Дианте Бах и Александар Илић са по 16 поена, док је код гостију Рејшон Март Џуниор убацио 22.

"СЛАВИЈА" – "ПОСУШЈЕ" 86:65 (20:15, 22:25, 20:6, 24:18).

СРЦ „Славија“

Гледалаца: 400

Судије: Адемир Зураповић, Фарук Алишеховић и Ади Јусуфовић

"СЛАВИЈА": Маран 9, Сикираш, Илић 16, Обреновић 2, Елез 14, Трунић 7, Његовановић 10, Дејвис 8, Пејичић, Бах 16, Крунић, Дамјановић 7

"ПОСУШЈЕ": Јо.Рамљак, Блишко 3, Јукић 2, Ковач, Март Џуниор 22, Зовко 13, Ђерек 5, Греј, Миличевић 18, Ја. Рамљак

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    14h 48m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 32m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    8h 17m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    5h 16m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    5h 22m
    0