Смијењена директорица ШГ "Бирач" иако послује у плусу

07.04.2021. 20:28
2
ИЗВОР: Srpskainfo.com

Примопредаји није присуствовала јер се налази у изолацији због епидемије вируса корона, али управа Шума Републике Српске план о смјени је реализовала и на на њено мјесто поставила машинског инжињера Горана Ђурића.

Занимљиво је да је ово једно од ријетких предузећа које послује позитивно у Српској.

За новог директора постављен машински инжињер Горан Ђурић, који је до данас обављао функцију предсједника Скупштине општине Власеница, преноси БН ТВ.

Тања Николић огорчена је због ове одлуке управе јер је сваку годину, уз помоћ запослених, завршавала са позитивним резултатом.

– И то је моја морална сатисфакција. А питам се која је нормална сатисфакција онога ко је помогао и омогућио да Краљевић Мирослав уђе, како он то каже у ШГ Бирач ради личне материјалне користи – каже Николићева у изјави БН ТВ.

Николићева каже да је Краљевић одговоран за њену смјену.

– Успио је да убједи људе који имају утицаја. Испаде да је јачи и од државе. И од власти. И од премијера и од министра и управе предузећа – тврди Николићева.

– Рад по закону довео је до смјене Николићеве – тврди Душан Марковић, предсједник Јединствене удружене синдикалне организације ,,Шума Српске”

Како није жељела, каже Марковић, бити дио преваре склоњена је са мјеста директора.

– Треба приватизовати овај доле објекат који ми имамо који је у власништву газдинства у Зворнику и мислим да се борба води око мјеста Игриште-ски центра, да се ти одјели исјеку. Жена је домаћински пословала и она то није дозволила и отуда та журба да је што прије склоне – каже Марковић.

Ово није први покушај смјене Николићеве са мјеста директорице ШГ Бирач Власеница.

– Прошле године  на њено мјесто требао је сјести још један Краљевићев поданик – подсјећа Николићева и додаје да је тада требао доћи његов братић – Краљевић Александар, али је управа успјела то да спријечи.

Тања Николић била је вршилац дужности директорице ШГ Бирач Власеница те због тога како каже Николићева нема законски основ да тужи било кога. Али ће зато кривичну пријаву поднијети Душан Марковић, предсједник Јединствене удружене синдикалне организације “Шума Српске”.

– Директор “Шума Српске” потписује рјешење и он стоји иза њих. Али да будем искрен, није то никаква заштита. Али ја хоћу да кажем да је имао законску одговорност да то спријечим и ми ћемо поднијети кривичне пријаве против одговорних – поручује Марковић.

Из синдиката још кажу да је “ШГ Бирач” Власеница док је Тања Николић њиме руководила било међу три најбоља у оквиру “Шума Српске”.

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Drago 08.04.2021. 08:44
  Ovo je slika Republike Srpske.
  Gdje su sada glavesine da ovo objasne. Puna usta morala a sve lopov do lopova.
 • Generic placeholder image
  Voxpopuli 07.04.2021. 21:11
  Najavili smjenu onih koji posluju u minusu a smjenjuju one koji su u plusu.
Повезане вијести
Позната нова имена руководилаца у "Шумама Српске"
Влада смијенила десет директора у "Шумама Српске"
Преминуо Рајко Делић из Власенице
Најчитаније
 • Медвјед напао чобанина, изгризао га и поломио му руке
  19.04.2021
  1
 • Ухапшен мушкарац из Пала због пуцњаве у затвореном простору
  20.04.2021
  0
 • Рогатичанин тешко повријеђен у саобраћајној незгоди
  19.04.2021
  0
 • Пљачка пумпе у Источном Новом Сарајеву
  19.04.2021
  3
 • Влада смијенила десет директора у "Шумама Српске"
  19.04.2021
  3