Шмит: Власт у Српској ће сносити посљедице због Закона о непокретној имовини

07.04.2022. 18:33
2
ИЗВОР: nezavisne.com

Кристијан Шмит, високи представник којег не признаје Република Српска, запријетио је властима у Српској да морају поништити Закон о непокретној имовини, те да ће уколико то не ураде морати да сносе посљедице због тога.

- Закон о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти Републике Српске је неуставан, противан одлукама Уставног суда, те је стога и антидејтонски. Такође је у супротности и са привременом забраном располагања државном имовином - рекао је Шмит.

Како је саопштено из ОХР-а Шмит је нагласио да било какве трансакције у оквирима овог закона су самим тим ништавне.

- Ово је питање неуставних активности власти Републике Српске. Оне морају одмах поништити овај закон. Уколико закон не буде повучен, мораће сносити одговорност због свих посљедица. Грађани Републике Српске заслужују добру управу и одговорне политичаре који ће радити у складу са владавином права - каже Шмит.

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Čitalac 07.04.2022. 21:36
  Ja nešto razmišljam o generalnom poretku stvari. Njemačka je na ovom prostoru 40-tih radila zločine, napala našu zemlju. Po toj logici, nevezano za neku određenu ličnost, ili njihovu dobronamjernost, javne ličnosti iz Njemačke kada dođu u ovu zemlju, uvijek prvo treba da se poklone žrtvama 2. svj. rata koje je njihova zemlja ovdje prouzrokovala, a onda sve ostalo. To se zove samopoštovanje.
 • Generic placeholder image
  A 07.04.2022. 18:54
  Treba organizovati proteste u cijeloj R Srpskoj protiv izjava stranih drzavljana, turista poput ovoga, o situaciji u BiH!
  Krajnje je vrijeme da shvate neke stvari.
Повезане вијести
Порушена табла "Добро дошли у Републику Српску" код Власенице Порушена табла "Добро дошли у Републику Српску" код Власенице
У Источном Сарајеву рођена два дјечака У Источном Сарајеву рођена два дјечака
Република Српска стари и нестаје: За 20 година изгубљен град величине Приједора, ускоро ће сваки трећи становник бити пензионер Република Српска стари и нестаје: За 20 година изгубљен град величине Приједора, ускоро ће...
Најчитаније
 • Од 5. марта обустава саобраћаја на путу Фоча-Сарајево
  23h 15m
  0
 • Возачи одустају од вожње на плин
  19h 26m
  3
 • „BMW-om“ извалио стуб уличне расвјете код "Електропривреде" (ВИДЕО)
  22h 40m
  0
 • Немања Цуровић побједник Сабора гуслара "Романијо, горо од јунака"
  7h 9m
  0
 • Помозимо Игору да отпутује на операцију
  5h 33m
  0