Снијег у Хрватској

17.09.2022. 18:06
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

У Горском котару измјерене су рекордне дневне количине падавина за септембар, а апсолутни дневни рекорд откад постоје мјерења забиљежен је у Огулину.

Велике количине падавина погодиле су у задњих неколико дана Горски котар, централну Хрватску и западну Славонију, које су у неким мјестима изазвале велике материјалне и пољопривредне штете, пренио је портал Индеx.

Према подацима ДХМЗ, у последња 24 сата највећа је количина падавина измјерена у Националном парку Рисњак гдје су пала 192 литра кише по квадратном метру, док је у Огулину та количина износила 122 литра.

У Огулину је поплављено више улица, преноси Index. У том граду излила се ријека Добра, а поплављен је и државни пут Д42 па је саобраћај у прекиду и одвија се обилазно.

– Због количине кише која је пала и још увијек пада на горњем току ријеке Купе, дошло је до наглог пораста водостаја и уласка у режим мијера одбране од поплава с тенденцијом даљњег пораста водостаја – наводи се у саопштењу Хрватских вода. У међувремену, у читавој Хрватској температуре су осјетно пале, а забијелио се и планински врх Завижан на Велебиту гдје је пао снијег.

Коментари 0
Повезане вијести
Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало" Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало"
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    9h 31m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    23h 45m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    21h 52m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    39m
    1
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    3h 22m
    0