Snijeg u Hrvatskoj

17.09.2022. 18:06
0
IZVOR: srpskainfo.com

U Gorskom kotaru izmjerene su rekordne dnevne količine padavina za septembar, a apsolutni dnevni rekord otkad postoje mjerenja zabilježen je u Ogulinu.

Velike količine padavina pogodile su u zadnjih nekoliko dana Gorski kotar, centralnu Hrvatsku i zapadnu Slavoniju, koje su u nekim mjestima izazvale velike materijalne i poljoprivredne štete, prenio je portal Index.

Prema podacima DHMZ, u poslednja 24 sata najveća je količina padavina izmjerena u Nacionalnom parku Risnjak gdje su pala 192 litra kiše po kvadratnom metru, dok je u Ogulinu ta količina iznosila 122 litra.

U Ogulinu je poplavljeno više ulica, prenosi Index. U tom gradu izlila se rijeka Dobra, a poplavljen je i državni put D42 pa je saobraćaj u prekidu i odvija se obilazno.

– Zbog količine kiše koja je pala i još uvijek pada na gornjem toku rijeke Kupe, došlo je do naglog porasta vodostaja i ulaska u režim mijera odbrane od poplava s tendencijom daljnjeg porasta vodostaja – navodi se u saopštenju Hrvatskih voda. U međuvremenu, u čitavoj Hrvatskoj temperature su osjetno pale, a zabijelio se i planinski vrh Zavižan na Velebitu gdje je pao snijeg.

Komentari 0
Povezane vijesti
Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata
Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44 Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44
Prijepodne na izbore u Hrvatskoj već izašla četvrtina glasača Prijepodne na izbore u Hrvatskoj već izašla četvrtina glasača
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    14h 22m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    17h 46m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    13h 15m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    4h 52m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    4h 33m
    0