СНСД-ДНС: Само коалиција на нивоу РС

01.11.2019. 20:00
0
ИЗВОР: БН

На састанку лидера СНСД-а Милорада Додика и предсједника ДНС-а Марка Павића разговарано је о коалиционој сарадњи, гдје су двојица лидера странака закључили да је она стабилна и да настављају заједничко дјеловање.

Предсједник ДНС Марко Павић, послије састанка са лидером СНСД Милорадом Додиком, изјавио је да су њих двојица усаглашавали закључке о којима се разговарало на прошлом састанку страначких делегација.

Павић каже да су разговори подијељени на три дијела – о коалицији на локалу, на нивоу РС и на нивоу БиХ, а да су данас стигли да разговарају само о нивоу Српске.

-Закључак је да коалиција настави дјеловање јер је потребна стабилност да бисмо рјешавали економске и политичке проблеме. Ово је напредак у нашим односима и очекујем смањење тензија - рекао је Павић.

Као конкретан проблем он је навео функционисање управе Жељезница РС.

-Директор је из ДНС, извршни директори су из СНСД и они иду према двојим странкама и не функционишу као управа - рекао је Павић.

Додик је рекао да су заустављена нова именовања у јавној управи док се не договоре унутар коалиције.

-Ово треба третирати као уобичајене консултације. Ми немамо политичких размимоилажења, имамо одређених шумове између појединаца - рекао је Додик.

Он је најавио припреме за посебну сједницу Народне скупштине о позицији РС и додао да очекује јединство у коалицији.

На питање да прокоментарише изјаве Бакира Изетбеговића да БиХ неће ући у НАТО ако то не желе Срби, али да АНП треба да буде усвојен, Додик је рекао да никакав АНП не долази у обзир, као ни било каква активација МАП.

-Предлажем да се састанемо за викенд и да промијенимо само један члан оног нашег споразума из августа, тако да дамо нови рок за формирање Савјета министара БиХ од десет дана. Ако се тај рок не испоштује, и послије посебне сједнице Народне скупштине, онда мене више не требају ни звати - поручио је Додик.

 

Коментари 0
Најчитаније
  • Изгорио аутомобил у Источном Сарајеву (ФОТО)
    14h 41m
    0
  • Сјећање на доктора и планинара Јова Елчића (ФОТО)
    6h 30m
    1
  • Једномјесечни притвор мушкарцу због мучења пса
    14h 54m
    7
  • Кнез Милош - ослободилац и аутократа
    19h 7m
    0
  • Ухапшен мушкарац, заплијењено више од килограм дроге
    17h 2m
    0