SNSD-DNS: Samo koalicija na nivou RS

01.11.2019. 20:00
0
IZVOR: BN

Na sastanku lidera SNSD-a Milorada Dodika i predsjednika DNS-a Marka Pavića razgovarano je o koalicionoj saradnji, gdje su dvojica lidera stranaka zaključili da je ona stabilna i da nastavljaju zajedničko djelovanje.

Predsjednik DNS Marko Pavić, poslije sastanka sa liderom SNSD Miloradom Dodikom, izjavio je da su njih dvojica usaglašavali zaključke o kojima se razgovaralo na prošlom sastanku stranačkih delegacija.

Pavić kaže da su razgovori podijeljeni na tri dijela – o koaliciji na lokalu, na nivou RS i na nivou BiH, a da su danas stigli da razgovaraju samo o nivou Srpske.

-Zaključak je da koalicija nastavi djelovanje jer je potrebna stabilnost da bismo rješavali ekonomske i političke probleme. Ovo je napredak u našim odnosima i očekujem smanjenje tenzija - rekao je Pavić.

Kao konkretan problem on je naveo funkcionisanje uprave Željeznica RS.

-Direktor je iz DNS, izvršni direktori su iz SNSD i oni idu prema dvojim strankama i ne funkcionišu kao uprava - rekao je Pavić.

Dodik je rekao da su zaustavljena nova imenovanja u javnoj upravi dok se ne dogovore unutar koalicije.

-Ovo treba tretirati kao uobičajene konsultacije. Mi nemamo političkih razmimoilaženja, imamo određenih šumove između pojedinaca - rekao je Dodik.

On je najavio pripreme za posebnu sjednicu Narodne skupštine o poziciji RS i dodao da očekuje jedinstvo u koaliciji.

Na pitanje da prokomentariše izjave Bakira Izetbegovića da BiH neće ući u NATO ako to ne žele Srbi, ali da ANP treba da bude usvojen, Dodik je rekao da nikakav ANP ne dolazi u obzir, kao ni bilo kakva aktivacija MAP.

-Predlažem da se sastanemo za vikend i da promijenimo samo jedan član onog našeg sporazuma iz avgusta, tako da damo novi rok za formiranje Savjeta ministara BiH od deset dana. Ako se taj rok ne ispoštuje, i poslije posebne sjednice Narodne skupštine, onda mene više ne trebaju ni zvati - poručio je Dodik.

 

Komentari 0
Najčitanije
  • Izgorio automobil u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    12h 43m
    0
  • Sjećanje na doktora i planinara Jova Elčića (FOTO)
    4h 32m
    1
  • Jednomjesečni pritvor muškarcu zbog mučenja psa
    12h 56m
    7
  • Knez Miloš - oslobodilac i autokrata
    17h 9m
    0
  • Uhapšen muškarac, zaplijenjeno više od kilogram droge
    15h 4m
    0