СНСД ИНС Ћосићу: Србујете преко наших леђа

13.11.2023. 18:10
5
ИЗВОР: rtvbn.com

Дио незадовољног чланства ОО СНСДиз Источног Новог Сарајева, како наводе „мањински дио који није поткупљив“, упутио је писмо градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Чосићу и начелнику Источног Новог Сарајева Јовану Катићу, оба из СНСД-а.

У писму истичу да данима гледају њихову представу и јефтине покушаје да обману, како наводе, часно и поштено становништво нашег града.

Писмо преносимо у цјелости:

„Поштовани градоначелниче Града Источно Сарајево и начелниче Општине Источно Ново Сарајево, уз сво уважавање ваших позиција и функција које обављате мишљења смо да јавност ипак мора бити упозната са свим чињеницама са којима ми јесмо.

Данима већ гледамо вашу представу и јефтине покушаје да обманете часно и поштено становништво нашег града. Можда то некоме ко није са ових простора може да буде занимљиво и интересантно. Нажалост, ми живимо и радимо на овим просторима и свакодневно свједочимо вашим, сада већ и криминалним радњама.

Оно што највише вријеђа јесте да се увијек бавите српством и србовањем. Знате какав смо ми народ и знате да нам је вјера и борба за „наше“ нешто што се не може дирати, па ви свако мало јавно доказујете и показујете колико сте Србин. Међутим, сада ћемо вас ми јавно питати да нам кажете да ли сте мислили на овај народ када сте продали стратешку локацију на Мојмилу? Да, драга господо, продали сте земљу која је била у власништву Општине Источно Ново Сарајево.

Та је земља крвљу натопљена, крвљу наших очева, браће, рођака. Мајке Источног Сарајева још желе своје синове који су животе дали. Да ли вам има ишта свето, да ли сте свјесни шта радите, да ли сте мислили да се ово неће сазнати. Ако сте објавили позив за продају у непостојећим новинама не значи да се за то неће сазнати. Ту се показује српство и србовање. Земљу сте продали К.Д. За све ово документација постоји и све ћемо објелоданити. И као што рекоште на недавним скуповима велики Србине „Граница постоји“, Ви ,градоначелниче Љубиша Ћосићу, кажете граница постоји, ми ћемо вас исправити и рећи постојала је, крвљу је натопљена, а ви сте је помјерили и продали земљу Бошњацима гдје ће они градити и ширити подручје града Сарајева.

Зашто нисте тада тражили мишљење становништва, зашто тада нисте јавно све презентовали? Наравно ни то ни много других криминалних радњи, чувате за себе и вама блиске сараднике који такође имају интересе као и ви у свему томе.

Србујете ви већ одавно, градоначелниче, са леђа овог поштеног народа, свако мало неку нову забаву нађете. Сада сте нашли да китите торањ на Требевићу. То је врхунац вашег србовања. И то је једино са чиме излазите у јавност. Од границе и табли па до заставе и лампица, вама је баш забавно у животу. То показују и све остале чињенице из вашег живота. Свакодневни скандали који красе ваш приватни живот. Сада је већ познато да свака ваша љубавница има по један два стана у Источном Сарајеву. Гдје вам је ту србовање, зашто не дате неки стан неком дјетету погинулог борца? Тада заборавите и да сте Србин и одакле потичете. Дијелите станове као Деда Мраз, а јако је тешко закључити откуд вама у свакој новоизграђеној згради по један-два стан. Продаја земљишта, наравно државног, је заиста уносан посао, ту вам се капа скида јер то сте радили бриљантно. Имате и надимак „КОМШИЈА“, сви у Источном Сарајеву зову Вас комшија. Има о Вама, драги градоначелниче, још много тога да се пише, нешто ћемо писати ми а нешто надлежне институције које ће добити сву документацију коју ми посједујемо. Па нисмо ми овце да нас Ви толико омаловажавате, понижавате и исмијавате нам се сваки дан са новом објавом и Вашом новом забавом.

Да текст не би био предугачак и не занимљив стаћемо овдје, али наставићемо свакако. О Вашем раду се могу књиге написати, али ми ћемо само сажетак направити и сублимирати оно најинтересантније, јер грађани Источног Сарајева морају знати ко сте Ви и ко су Ваши ближи сарадници!

У међувремену, како преноси БН, стигао је демантиј градоначелника Љубише Ћосића, који је одбацио оптужбе изнесену у писму незадовољних чланова СНСД-а. Тврди да није упетљан ни у какву продају земљишта на Мојмилу, како га оптужују у писму.

Додаје да зна да није у то упетљан ни, како наводи, његов пријатељ, кум и начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић.

Ћосић даље наводи да је управо он „непоткупљив“ и да је његов имовински картон доступан свима, те да посједује једну некретнину у општини у Источном Новом Сарајеву.

Коментари 5
  • Generic placeholder image
    Nada 28.11.2023. 22:40
    Ja ne znam sta ovaj narod ceka !!!! Ovo treba uzeti vile I motike I sve najuriti.Pa dusu nam uzese.
  • Generic placeholder image
    Tito 14.11.2023. 19:41
    Ima komentara, ali neće da objave, cenzura, isto kao BN
  • Generic placeholder image
    Srecko 14.11.2023. 06:37
    Je li moguce da nema komentara na ovaj tekst? To govori vise o nama nego o licima kome.je tekat posvecen. Sramota!!!!
  • Generic placeholder image
    Građanin 13.11.2023. 21:04
    Nepotkupljivi svi, a postali milioneri od plate za mandata, kako da ne...
  • Generic placeholder image
    X 13.11.2023. 18:25
    Ovo za Mojmilo treba dokazati i pokrenuti proteste za promjene i kaznjavanje.
Повезане вијести
Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву
Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    18h 5m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    16h 54m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    19h 31m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    19h 36m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    19h 4m
    0