СНСД раскинуо коалицију са СПС-ом на свим нивоима

16.11.2020. 17:37
0
ИЗВОР: nezavisne

Извршни комитет СНСД-а донио је данас одлуку да раскине коалициону сарадњу на свим нивоима са Социјалистичком партијом Српске.

Саопштено је то након сједнице Извршног комитета у Бањалуци.

Подсјећамо, СПС данас у Бањалуци није потписао коалициони споразум за формирање скупштинске већине у граду.

Извршни комитет СНСД-а такође је констатовао да су избори одржани у недјељу у условима тешких околности због пандемије вируса корона, те поздравио демократско опредјељење грађана Српске.

-Извршни комитет СНСД сматра да резултати избора и гласови које је остварио СНСД у највећем броју локалних заједница обавезују да се настави дјеловање и политика економске стабилности, одржавања запослености и реализацијом развојних пројеката у цијелој Републици. Извршни комитет СНСД сматра великим успјехом чињеницу да смо остварили побједу у 42 локалне заједнице за позиције градоначелника и начелника, од укупно 63 града и општине у Републици Српској и констатује да је у односу на досадшњих 40 градова и општина остварена побједа у двије локалне заједнице више. Извршни комитет СНСД је разочаран резултатима за избор градоначелника Бањелуке и жали за резултатом за градоначелника  Бијељине -  наводи се у саопштењу.

Међутим, изражено је задовољство побједама у градовима Приједор, Добој, Градишка, Зворник, Источно Сарајево и Требиње.

-Извршни комитет СНСД поздравља повећање броја општина у ФБиХ у којим је побиједио СНСД, а то су Дрвар, Босанско Грахово и Гламоч. Извршни комитет СНСД констатује да резултати избора за одборнике у Скупштини Града у Бањој Луци и Бијељини омогућавају формирање скупштинских већина на челу са СНСД-ом, које ће у складу са опредијељењем и подршком бирача коју смо добили водити одговорну политику у интересу свих грађана - додаје се у саопштењу.

Извршни комитет СНСД поздравио је и формирање скупштинских већина у Бањауци и Бијељини.

Из ове странке су одбацили су као неистините тендеције извјештавања појединих медија да изборни резултат СНСД-а прикажу као лош, "с обзиром на то да је СНСД освојио већи број начелничких и градоначелничких мјеста у односу на прошле локалне изборе, као и убједљиво највећи број одборничких мјеста широм Српске".

-Извршни комитет СНСД констатује да избори у Републици Српској немају никакву повезницу са изборима у регији. Извршни комитет СНСД констатује да је избор градоначелника у Бањој Луци и Бијељини показао да није постојала потпуна опредијељеност свих странака у оквиру коалиције коју предводи СНСД да се подрже и кандидати за градоначелника. Извршни комитет СНСД сматра потребним да у свим локалним заједницама СНСД понуди коалиционим партнерима, гдје год је то могуће, формирање скупштинских већина уз учешће сваке странке појединачно у власти, сходно броју одборничких мандата - навели су из ове странке.

 

Коментари 0
Повезане вијести
СНСД ИНС Ћосићу: Србујете преко наших леђа СНСД ИНС Ћосићу: Србујете преко наших леђа
Божовић: Маске су овај пут само дјелимично пале Божовић: Маске су овај пут само дјелимично пале
Миличевић: Додик дао до знања колико вриједи његов патриотизам и ријеч дата у највећој институцији Републике Српске Миличевић: Додик дао до знања колико вриједи његов патриотизам и ријеч дата у највећој инс...
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    16h 38m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 22m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    10h 7m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    7h 6m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    7h 12m
    0