СО Фоча: Усвојена одлука о градњи Дома за старија лица

28.04.2022. 21:39
0
ИЗВОР: radiofoca.com

Одборници СО Фоча једногласно су усвојили Одлуку о изградњи Дома за старија лица у Фочи и констатовали да је то неопходно и што краћем року реализовати. У другим општинама је смјештено 28 старих лица из Фоче у таквим објектима, а велики је је број захтјева за ту врсту услуге.

Градња је предвиђена у Студентској улици, у близини Медицинског факултета али за сада нема инвеститора или стратешких партнера за тај пројекат.

Начелник за привреду и друштвене дјелатности, Оливера Елез је нагласила да се још увијек не може утврдити начин финансирања овог дома. - Земљиште које је предвиђено има предност због близине здравствене установе, али је потребно пронаћи инвеститора. Услови изградње ће бити ригорозни и уколико у овој години не пронађемо инвеститора, можда ће се Општина и сама одлучити за градњу - истакла је Елезова.

Одборници опозиције су сагласни да је изградња дома за старе неопходна али су изнијели низ замјерки актуелној власти. Огњен Бодирога и Милорад Костић, одборници СДС-а су нагласили да је првобитно предвиђена градња дома на Миљевини, па је у најмању руку необично што је дошло до измјене тог плана. - Од овога нема ништа наредне двије године и то је једино сигурно, све је ствар предизборне кампање - истакао је Бодирога.

Петар Елез, одборник СПС-а, који је и поријеклом из Миљевине, рекао је да је до промјене локације дошло јер је предвиђена зграда у том мјесту у судском спору, због стечајног поступка у руднику, те да је неизвјесно како ће се поступак окончати.

Предсједник клуба одборника СДС-а, Миливоје Достић је навео да је близина болнице неоснован аргумент. - Болница нема ништа с тим. Дом би имао ангажовано медицинско особље за своје потребе из сектора примарне здравствене заштите, што се обично рјешава уговором између власника и дома здравља - истакао је Достић.

За начелника Општине Фоча, Милана Вукадиновића, изградња Дома за старија лица је стратешки циљ јер је много наших суграђана смјештено од Бијељине до Требиња.

- Изгубили смо годину дана у планирању реализације овог циља због судског спора зграде у Миљевини, али ћемо на крају видјети и коначни статус те зграде кад се стечајни поступак заврши. Сада би цијена куповине те зграде била нереално висока. Близина факултета је важна јер тај будући дом може бити и наставна база Медицинског факултета, што је предност за овај пројекат - истакао је Вукадиновић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Сабор хорова на платоу Светосавског храма Сабор хорова на платоу Светосавског храма
Миљевина: Муж убио супругу, па себе Миљевина: Муж убио супругу, па себе
На поклоњење Светом Василију из Фоче ходочасти 80 студената На поклоњење Светом Василију из Фоче ходочасти 80 студената
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    23h 35m
    1
  • Партизан мијења име!
    16h 17m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 50m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 24m
    2
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    19h 52m
    0