Сокочанин Перо Мијатовић други у полумаратону у Градишки

11.03.2021. 12:52
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

Минуле недјеље у Градишки су се окупили полумаратонци, позната атлетска имена са простора Балкана. Био је то јубиларни, 5. Градишки полумаратон, за чију организацију је био задужен Атлетско-рекреативни клуб Градишка.

Поред атлетичара из Републике Српске и ФБиХ, на овој добро организованој спортској манифестацији појавили су се полумаратонци из Србије, Хрватске, Словеније, Македоније и Бугарске. Међу њима је било и актуелних шампиона на атлетским стазама, али и ветерана, атлетичара који су ушли у седму деценију живота. Наравно, број такмичара био је ограничен због епидемиолошких мјера. Наступило је близу 300 полумаратонаца.

Одржане су три трке – на пет, десет и 21,1 км. У главној трци, на стази дугој 21,1 километар, најбољи је био Словенац Митја Кревс, а у конкуренцији жена Теа Фабер из Хрватске. Занимљиво је напоменути да је Кревсов резултата – 1 сат и 5 минута најбољи резултат икада остварен у полумаратонским тркама на простору БиХ, изузимајући резултате тркача са афричког континента.

Међу полумаратонцима у Градишки нашао се и соколачки ветеран – Перо Мијатовић, човјек који не посустаје, иако је загазио у седму деценију живота. Поново је на достојанствен начин представљао свој Соколац и општину. У категорији М 60 Мијатовић је остварио друго најбоље вријеме – 1 сат и 52 минута, што је био знатно бољи резултат у поређењу са прошлогодишњим наступом на овој спортској приредби, када је заузео треће мјесто.

На Градишком маратону учествовали су и чланови Атлетског клуба „Власеница“, који су поновили успјех из прошле године – заузели прво и треће мјесто на пет и десет километара.

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    5h 53m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    23h 58m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    20h 7m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    23h 46m
    5
  • Снијег поново забијелио БиХ
    18h 14m
    0