Sokočanin Pero Mijatović drugi u polumaratonu u Gradiški

11.03.2021. 12:52
0
IZVOR: opstinasokolac.net

Minule nedjelje u Gradiški su se okupili polumaratonci, poznata atletska imena sa prostora Balkana. Bio je to jubilarni, 5. Gradiški polumaraton, za čiju organizaciju je bio zadužen Atletsko-rekreativni klub Gradiška.

Pored atletičara iz Republike Srpske i FBiH, na ovoj dobro organizovanoj sportskoj manifestaciji pojavili su se polumaratonci iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bugarske. Među njima je bilo i aktuelnih šampiona na atletskim stazama, ali i veterana, atletičara koji su ušli u sedmu deceniju života. Naravno, broj takmičara bio je ograničen zbog epidemioloških mjera. Nastupilo je blizu 300 polumaratonaca.

Održane su tri trke – na pet, deset i 21,1 km. U glavnoj trci, na stazi dugoj 21,1 kilometar, najbolji je bio Slovenac Mitja Krevs, a u konkurenciji žena Tea Faber iz Hrvatske. Zanimljivo je napomenuti da je Krevsov rezultata – 1 sat i 5 minuta najbolji rezultat ikada ostvaren u polumaratonskim trkama na prostoru BiH, izuzimajući rezultate trkača sa afričkog kontinenta.

Među polumaratoncima u Gradiški našao se i sokolački veteran – Pero Mijatović, čovjek koji ne posustaje, iako je zagazio u sedmu deceniju života. Ponovo je na dostojanstven način predstavljao svoj Sokolac i opštinu. U kategoriji M 60 Mijatović je ostvario drugo najbolje vrijeme – 1 sat i 52 minuta, što je bio znatno bolji rezultat u poređenju sa prošlogodišnjim nastupom na ovoj sportskoj priredbi, kada je zauzeo treće mjesto.

Na Gradiškom maratonu učestvovali su i članovi Atletskog kluba „Vlasenica“, koji su ponovili uspjeh iz prošle godine – zauzeli prvo i treće mjesto na pet i deset kilometara.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila
Najčitanije
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    7h 54m
    0
  • Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
    5h 5m
    3
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    20h 51m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    19h 13m
    0
  • U ponedjeljak obilježavanje Dana odbrane Ilidže
    21h 27m
    3