Соколац: Ускоро мурал Старине Новака

29.08.2020. 09:09
0
ИЗВОР: Srna

У Сокоцу ће у наредних неколико дана бити осликан мурал Старине Новака, на ламели на углу улица Радомира Нешковића и Грује Новаковића, за шта је обезбијеђено 1.000 КМ, рекао је Срни један од иницијатора ове идеје Милан Јоловић.

Он је рекао да је средства за осликавање мурала легендарног хајдука са Романије издвојио приватни предузетник Милан Станојевић из Зворника.

Јоловић је навео да осликавање мурала величине пет са четири метра на првој ламели почиње данас и да очекује да ће бити завршен у понедјељак, 31. августа.

Према његовим ријечима, лик Старине Новака осликаће два умјетника из Београда, из групе која је изразила жељу да на Сокоцу оснује колонију сликара који ће радити сличне пројекте широм Републике Српске.

Он је нагласио да су за овај посао добили одобрење свих станара, након што су почели са постављањем фасаде на једном низу ламела.

Јоловић је рекао да је на низу ламела са 32 стана и четири пословна простора у Улици Радомира Нешковића у току постављање фасаде, поправка оштећених олука, ивичњака, потковица и лајсни, за шта је обезбијеђено око 30.000 КМ.

Он је додао да је одлучио да помогне у санирању оштећених објеката, изграђених прије четрдесетак година, након што су му се станари једног низа ламела у близини соколачког хотела "Златни бор", обратили за помоћ као једном од сувласника тог угоститељског објекта.

-За овај наш пројекат станари су прикупили 5.000 КМ, а нас неколико привредника са Сокоца, приватни предузетник Милан Станојевић из Зворника и Сокочанин Бојан Копривица обезбиједили смо 25.000 КМ за постављење топле фасаде и поправку пратећих елемента на овим објектима- навео је Јоловић.

Он је рекао да су одлучили да фасаду на чеоној ламели уљепшају муралом легендарног хајдука са Романије, који је у дугој историји овог краја из времена Турака, постао и остао симбол борбе за слободу.

Према његовим ријечима, радови на фасади су почели почетком ове седмице и биће завршени за двадесетак дана.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    9h 52m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 36m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    3h 21m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    21h 3m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    23h 22m
    0