Sokolac: Uskoro mural Starine Novaka

29.08.2020. 09:09
0
IZVOR: Srna

U Sokocu će u narednih nekoliko dana biti oslikan mural Starine Novaka, na lameli na uglu ulica Radomira Neškovića i Gruje Novakovića, za šta je obezbijeđeno 1.000 KM, rekao je Srni jedan od inicijatora ove ideje Milan Jolović.

On je rekao da je sredstva za oslikavanje murala legendarnog hajduka sa Romanije izdvojio privatni preduzetnik Milan Stanojević iz Zvornika.

Jolović je naveo da oslikavanje murala veličine pet sa četiri metra na prvoj lameli počinje danas i da očekuje da će biti završen u ponedjeljak, 31. avgusta.

Prema njegovim riječima, lik Starine Novaka oslikaće dva umjetnika iz Beograda, iz grupe koja je izrazila želju da na Sokocu osnuje koloniju slikara koji će raditi slične projekte širom Republike Srpske.

On je naglasio da su za ovaj posao dobili odobrenje svih stanara, nakon što su počeli sa postavljanjem fasade na jednom nizu lamela.

Jolović je rekao da je na nizu lamela sa 32 stana i četiri poslovna prostora u Ulici Radomira Neškovića u toku postavljanje fasade, popravka oštećenih oluka, ivičnjaka, potkovica i lajsni, za šta je obezbijeđeno oko 30.000 KM.

On je dodao da je odlučio da pomogne u saniranju oštećenih objekata, izgrađenih prije četrdesetak godina, nakon što su mu se stanari jednog niza lamela u blizini sokolačkog hotela "Zlatni bor", obratili za pomoć kao jednom od suvlasnika tog ugostiteljskog objekta.

-Za ovaj naš projekat stanari su prikupili 5.000 KM, a nas nekoliko privrednika sa Sokoca, privatni preduzetnik Milan Stanojević iz Zvornika i Sokočanin Bojan Koprivica obezbijedili smo 25.000 KM za postavljenje tople fasade i popravku pratećih elementa na ovim objektima- naveo je Jolović.

On je rekao da su odlučili da fasadu na čeonoj lameli uljepšaju muralom legendarnog hajduka sa Romanije, koji je u dugoj istoriji ovog kraja iz vremena Turaka, postao i ostao simbol borbe za slobodu.

Prema njegovim riječima, radovi na fasadi su počeli početkom ove sedmice i biće završeni za dvadesetak dana.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    23h 47m
    1
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    21h 46m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    14h 28m
    4
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    23h 59m
    0
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    19h 1m
    0