Соколац аплицирао за изградњу терена са вјештачком подлогом

25.08.2020. 11:50
0
ИЗВОР: Катера

Фудбалски савез Републике Српске расписао је Јавни позив у оквиру пројекта “Развој спортске инфраструктуре у Републици Српској“ на који могу конкурисати све општине и градови, а циљ пројекта је изградња 20 фудбалских терена са вјештачком подлогом.

Општина Соколац упутила је Фудбалском савезу РС писмо намјере за учешће у пројекту које је потписао начелник Милован Бјелица, а локацију, на којој би се градио терен са вјештачком подлогом, утврдиће комисија ФСРС.

Писмо преносимо у цијелости:

Слика

Поштовани,

Овим путем Општина Соколац жели да изрази свој интерес за учешће у Јавном позиву пројекта “Развој спортске инфраструктуре у Републици Српској” кроз изградњу 20 фудбалских терена са вјештачком подлогом.

У ту сврху Општина Соколац, као и јавно предузеће Спортско-рекреативни центар ,,Гласинац“ Соколац чији је оснивач општина, обавезују се да ће предложити локацију за терен димензија 106 м x 66 м, извршити одговарајућу припрему, обезбједити неопходну документацију и дозволе, као и потребну комуналну инфраструктуру како би фудбалски клубови, спортисти и рекреативици свих узраста и оба пола могли да уживају у још бољим условима и квалитетнијим теренима. У складу са горе наведеним, Општина Соколац располаже са више локација у склопу Спортско – рекреативног центра које би служиле за намјену наведену у Јавном позиву.

Фудбал у Сокоцу развијају три клуба ОФК ,,Гласинац 2011“ који се такмичи у Другој лиги Републике Српске – група Исток, ФК ,,Соколац“ и Футсал клуб ,,Гласинац“ у којима игра и тренира око 50 сениора и преко 170 званично регистрованих у омладинским школама, те 50 дјечака који још нису регистровани у Фудбалском савезу Републике Српске. Такође, у ЖФК ,,Соколац“ тренира и један број дјевојчица, које наступају за женски фудбалски клуб Младост из Рогатице.

Фудбалски клуб ,,Гласинац“ баштини традицију бављења овим спортом на просторима Романије и Гласинца од 1936.године. Дугогодишњи је учесник најелитнијег ранга такмичења у Српској, као и учесник двије сезоне у Премијер лиги БиХ.

У СРЦ ,,Бара“ већ су уложена значајна средства, посебно када смо били домаћини 56. МОСИ игара. Завршени су и асфалтирани приступни путеви и стазе, замјењена је ограда, ограђен помоћни терен са природном травом, освјетљен је комплетан центар…

Терени се одржавају свакодневно, редовно наводњавају, а недавно смо осавременили опрему за кошење траве.

Оно што нам представља проблем су јаке и дуге зиме, те задржавање сњежног покривача, што наше терене чини дуже недоступним за спортске клубове и спортисте.

Управо су због тога терени са вјештачком подлогом веома потребни соколачком спорту.

За Соколац изградња једног оваквог терена има и још једну димензију, а то је побољшана понуда и могућност спортског туризма, чиме се повећава наша привлачност као атрактивне локације за припреме фудбалских клубова. Географски положај, надморска висина од цца 800м и досадашња искуства оних који су се припремали у Сокоцу, јасан су показатељ потенцијала који посједујемо и које желимо да што боље искористимо.

Стратегијом развоја општине Соколац 2020-2030, када је у питању спортска инфраструктура, планирана је изградња и проширење трибина стадиона капацитета 5.000 сједећих мјеста. Желимо да наш стадион има модерне и покривене трибине, семафор и рефлекторе, како би могли да конкуришемо за спортска домаћинства и такмичења високих категорија у атлетици и фудбалу – наводи се у писму.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Од понедјељка аутобуска линија Соколац-Пале-Соколац Од понедјељка аутобуска линија Соколац-Пале-Соколац
Владимир Билић побједник шаховског турнира "Сретење" на Сокоцу Владимир Билић побједник шаховског турнира "Сретење" на Сокоцу
Због пуцања главне топловодне цијеви Соколац и данас без гријања Због пуцања главне топловодне цијеви Соколац и данас без гријања
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    21h 12m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    6h 45m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    21h 22m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    6h 51m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    6h 49m
    0