Соколац: Божићне печенице за 40 породица

05.01.2021. 19:07
0
ИЗВОР: СРНА

Општина Соколац обезбиједила је божићне печенице за 40 вишечланих породица и оних које нису у могућности да их обезбиједе, у сусрет најрадоснијем хришћанском празнику Божићу.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица уручио је данас печенице вишечланим породицама у прихватном центру на Мајданима и у насељу Брезјак, као и за више породица у другим соколачким насељима и у селима.

- Као и претходних, ове године смо уручили печенице за 40 породица које нису у могућности да их саме обезбиједе, уз жељу да божићне празнике проведу у кругу својих породица у срећи, здрављу и весељу - рекао је Бјелица новинарима.

Он је навео да је за ове божићне поклоне, који ће уљепшати празник тим породицама, издвојено око 4.000 КМ.

Неда Мичић, која живи у прихватном центру на Мајданима код Сокоца, каже да им поклон-печеница значи много јер у седмочланој породици ради само муж за дневницу.

- Моја породица са пет дјевојчица од којих најстарија има 12 година, а најмлађа 10 мјесеци, помоћ од начелника добије кад год им се обратимо и на томе смо му захвални - навела је Мичићева, која већ седму годину живи у прихватном центру.

Рајка Шкиљевић, која живи у једном од објеката алтернативног смјештаја у соколачком насељу Брезјак, истакла је да јој много значи то што је њена седмочлана породица добила божићну печеницу, као и што их локална управа обрадује већ годинама на Бадњи дан.

Коментари 0
Повезане вијести
Обавјештење о подјели сјеменских пакета пољопривредним произвођачима са подручја општине Источна Илиџа Обавјештење о подјели сјеменских пакета пољопривредним произвођачима са подручја општине И...
Од понедјељка аутобуска линија Соколац-Пале-Соколац Од понедјељка аутобуска линија Соколац-Пале-Соколац
Васкршњи пакети за социјално угрожено становништво Источне Илиџе Васкршњи пакети за социјално угрожено становништво Источне Илиџе
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    10h 43m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    11h 27m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    15h 32m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    15h 36m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    1h 3m
    0