Соколац добио шах на отвореном

05.10.2020. 21:40
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Група младих људи оцртала је испред Дома пензионера у Сокоцу терен за шах на отвореном у оквиру пројекта „Једни за друге: млади за старе“, укупне вриједности 2600 КМ.

Координатори пројекта Жељана Шолаја, Александар Мимић и Марко Мухаремовић истичу да су у финансирању поменутог пројекта учествовали Омладинска банка општине Соколац и Фондација „Мозаик“ са 1.500 КМ, а Општина Соколац и Јавно комунално предузеће „Соколац“ подржали су реализацију пројекта са 1.100 КМ.

Слика

-Терен за шах на отвореном већ неколико година не постоји у нашем граду и због тога смо дошли на идеју да, кроз пројекат „Једни за друге: млади за старе“, створимо мјесто на коме ће наши, прије свега, старији суграђани моћи проводити своје слободно вријеме уз играње шаха, дружење и боравак на отвореном. Такође, младим људима се пружа прилика за развијање математичко-логичких способности кроз кориштење шаховског игралишта -  кажу координатори.

Они додају да је оцртавање терена за шах било завршна активност коју су спровели у поменутом пројекту, а да у предстојећем периоду планирају додатно уредити простор око игралишта и организовати такмичење.

-План нам је да у сарадњи са члановима Шаховског клуба „Гласинац“, који су подржали наш пројекат, организујемо први турнир у шаху на отвореном у нашој општини и вјерујемо да ћемо поменути план у скорије вријеме остварити. Желимо да на тај начин пружимо прилику младима да науче правила и шаховске мајсторије од искуснијих играча - наглашавају Жељана Шолаја, Александар Мимић и Марко Мухаремовић.

Омладинска банка Соколац реализовала је ове године пет пројеката на подручју општине Соколац чија укупна вриједност износи 7.500 КМ. 

Коментари 0
Повезане вијести
Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија О...
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 18m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    1h 42m
    0
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    22h 35m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    16h 26m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    1h 36m
    0